Kijk ook eens op

Volg onsVermeltfoort zesde in Nokere Koerse

Woensdag 15 maart 2017

Elite men - Coen Vermeltfoort is zesde geworden in Nokere Koerse. De renner van Team Roompot-Nederlandse Loterij zag Nacer Bouhanni naar de zege snellen.

Ploeggenoot André Looij werd achtste. Vermeltfoort werd in zijn sprint onbedoeld gehinderd door Phil Bauhaus van Team Sunweb, die vierde werd."Jammer genoeg moest ik van iets te ver komen, anders had er meer ingezeten” was de herintredende prof in eerste instantie teleurgesteld na de finish. “Zo’n sprint op kasseien moet je een beetje gelanceerd kunnen beginnen. Maar de finale was nogal chaotisch, dus moest ik in de laatste vijf kilometer mijn eigen weg zien te vinden. Normaal zou je zeggen; zesde in de uitslag is niet slecht, maar ik denk dat er meer ingezeten had”.

Met zijn ereplaats pakte Vermeltfoort wel al zijn vierde top tien klassering van het seizoen. “Op zich gaat het ook goed, maar met name in het afgelopen weekend (Drenthe en Dorpenomloop) had ik echt willen scoren. De teleurstelling daarover heb ik er hier een beetje kunnen uitrijden”. 

In de slotfase trok Floris Gerts (BMC) ten aanval, maar de teams van de sprinters lieten hem niet begaan, waarna Bouhanni met overmacht de sprint won. Eerder in de wedstrijd liet Elmar Reinders (Roompot) zich opmerken in de vlucht van de dag.

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl