KNWU-selecties voor Trofeo Binda

Donderdag 16 maart 2017

Women - De KNWU komt komende zondag met twee selecties in actie op Italiaanse bodem. Bij de elite-vrouwen neemt een nationale selectie onder leiding van bondscoach Thorwald Veneberg deel aan de Trofeo Alfredo Binda, de derde wedstrijd van de UCI Women’s WorldTour. Bij de junior-vrouwen telt de Piccolo Trofeo Binda/Trofeo Da Moreno mee voor de UCI Nations Cup.

Selectie elite-vrouwen:
Eva Buurman;
Nina Buysman;
Aafke Soet;
Demi de Jong;
Nicole Steigenga

Pauliena Rooijakkers

Deze elite-vrouwen komen in actie bij de Trofeo Binda. Veneberg neemt de rensters mee in de kader van het opleidingstraject. “Omdat de ploegen van deze rensters hier niet rijden, bieden wij als bond de gelegenheid om dit zestal hier toch te laten starten. Demi de Jong en Pauliena Rooijakkers zijn al meer ervaren rensters, maar voor allen biedt dit de gelegenheid om een extra wedstrijd te rijden op het hoogste niveau. De bedoeling is aansluiting te realiseren op dit niveau en zo bij te dragen aan een verbreding van de basis bij de elite-vrouwen.”

Selectie junior-vrouwen:
Rozemarijn Ammerlaan;
Eva Bijwaard;
Anne de Ruiter;
Eva Jonkers;
Sylvie Swinkels;
Lorena Wiebes.

Loes Gunnewijk debuteert zondag in haar rol van bondscoach.”Ik ben heel benieuwd naar het niveau van deze groep op een lastig parcours met een klim van drie kilometer in de finale-omloop. Het is belangrijk om als team te rijden, we willen grip op de koers proberen te houden en dan gaan we voor het hoogst mogelijke resultaat. Ik vind het moeilijk er een verwachte klassering op te plakken, het is de eerste internationale krachtmeting in deze categorie voor dit jaar. We moeten afwachten hoe de krachtsverhoudingen zijn.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl