Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Utrechts Wielercafé in teken van klassiekers

Donderdag 16 maart 2017

National - Op donderdagavond 23 maart a.s. opent Café East Coast in Zeist de deuren voor het derdde Utrechtse wielercafé, dat geheel in het teken zal staan van de klassiekers die in deze maand weer beginnen.

Nederland heeft een rijk verleden in deze zware eendagswedstrijden en drie oud-renners met een of meer klassieke overwinningen op hun erelijst komen daarover vertellen.

Cees Bal was in 1974 winnaar van de Ronde van Vlaanderen. Hij was een groot talent en is met Rini Wagtmans de enige Nederlander die goed genoeg werd bevonden om in de befaamde Molteni-ploeg de grote Eddy Merckx te mogen dienen.

Een van de hoogtijdagen van Steven Rooks was die dag in het voorjaar van 1983 toen hij Luik-Bastenaken-Luik won. In 1986 voegde hij met het winnen van de Amstel Gold Race nog een klassieke parel aan zijn kroon toe.

Adrie van der Poel ( de vader van …) won in zijn carrière vijf klassiekers. We kennen hem van Parijs-Brussel (1985), Parijs-Tours (1987), Luik-Bastenaken-Luik (1988), de Amstel Gold Race (1990), maar vooral van zijn zege in 1986 in de Ronde van Vlaanderen.

Er is die avond verder aandacht voor de vele fietstoeristen die de klassiekers in de toerversie rijden; voor de speciale fietsen die in het verleden voor de klassiekers zijn ontworpen; voor het onlangs geopende Nationale Wieler Museum in het Noord-Hollandse De Rijp en de wielerboekenveiling voor goede doelen, georganiseerd door een oprechte wielerliefhebber en een betrokken mens.

Donderdag 23 maart 2017 vanaf 19.00 uur in Café East Coast, bereikbaar via de zijingang van de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44 in Zeist. Aanvang: 19.30 uur. Einde omstreeks 22.30 uur. Toegangsprijs € 7,50

Foto: © Sportfoto Steven RooksEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl