Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zuidenveldtour: negen keer over de keien

Vrijdag 17 maart 2017

Elite men - De 26e Zuidenveldtour schotelt de renners ook dit jaar veel keienstroken voor. Maar liefst negen keer moeten de Drenste keien worden getrotseerd op zaterdag 29 april.

Net als in voorgaande jaren vindt de start plaats in Dalen (Hoofdstraat), waar om 12 uur het vertreksein zal worden gegeven. Rond 16 uur is er een eerste doorkomst aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. Daarna rijden de renners nog twee keer een korte omloop van 15 kilometer. De finish wordt verwacht om kwart voor 5, eveneens aan de Vaart in Nieuw-Amsterdam. De renners hebben dan tweehonderd kilometer afgelegd. Het parcours heeft ten opzichte van 2016 geen ingrijpende wijzigingen ondergaan. In de route zijn negen kasseienstroken opgenomen. De meeste van die stroken zijn bekend van de Ronde van Drenthe. Er is een doorkomst in Emmen (ca. 12.20 uur), waar de karavaan via de Hondsrugtunnel en de Hondsrugweg langs de Wildlands Adventure Zoo zal worden geleid richting Noordbarge. Ook komt men over de Limietweg, de klinkerweg langs de grens met Duitsland door het achterland tussen Emmer-Compascuum en Barger-Compascuum. Dit obstakel staat na 109 kilometer op het menu.   

Voor de 26e editie van de PWZ Zuidenveldtour hebben zich tot dusver 21 teams uit binnen- en buitenland definitief aangemeld. Dit aantal zal naar verwachting nog iets worden uitgebreid. Het deelnemersveld bestaat nu grotendeels uit continentale teams, waarvan er vier uit eigen land afkomstig zijn. Dat zijn de teams van Destil-Piels, Metec, Baby Dump en SEG. 

Foto: © Rudie Ottens Elmar Reinders - nu prof bij Roompot - won de vorige uitgaveEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl