Van Dijk wil NK-vorm in Giro Rosa verzilveren

Donderdag 27 juni 2013

Women - Ellen van Dijk was de enige pion die in de slotfase van het Nederlands Kampioenschap in Kerkrade een volledig Rabo-podium nog kon voorkomen, totdat ze in de voorlaatste ronde haar derailleur kapot reed. Zonder reservefiets stond de renster van Specialized-Lululemon plotseling met lege handen.

“Het heeft wel even geduurd, maar ik heb me er inmiddels overheen gezet. Ik troost me maar met de gedachte dat ik toch de trui niet had kunnen winnen en dat was de enige hoofdprijs natuurlijk die er te halen viel. Lucinda Brand was vertrokken en daarachter zaten we bij elkaar in de tang. Ik wilde Vos en Van Vleuten niet naar voren rijden en zij wilden uiteraard de kloof met hun ploeggenote ook niet dichten.”

Derailleur kapot

In de voorlaatste ronde ging het bij de beklimming van het Duivelsbosch opeens mis. “Ik schakelde naar mijn lichtste versnelling, die ik tot dan toe niet gebruikt had,  toen mijn ketting in mijn wiel terecht kwam. Ik brak een spaak, maar waarschijnlijk brak daar mijn derailleur ook al af. Toen mijn achterwiel gewisseld werd bovenop de klim, viel die er namelijk zo uit.” Waar ze wel nieuwe wielen mee had, was er geen nieuwe fiets vanuit Duitsland ingevlogen. “Achteraf stom en dat zal me nooit meer gebeuren, maar ik dacht deze gewoon niet nodig te hebben. Ik zat ook nog nooit eerder in een situatie dat ik een medaille kon winnen op een NK op de weg bij de elite-vrouwen, maar die medaille heb ik nu moeten laten liggen. Opeens was de wedstrijd voorbij voor me. Heel frustrerend, maar ik troost me met de gedachte dat ik hier geen unieke kans op goud heb laten liggen. Gelukkig had ik die titel op de tijdrit een paar dagen eerder wel behaald.”

Giro Rosa

Van Dijk start zondag in de Giro Rosa, waar ze zowel een dienende rol gaat vervullen voor kopvrouw Evelyn Stevens, maar ook op eigen kansen loert. ‘Sowieso in de individuele tijdrit die in het rittenschema is opgenomen, maar ik hoop daarvoor ook al een keer op jacht te kunnen gaan naar ritsucces. De enige opsteker van het NK is dat ik daar voelde dat mijn vorm heel goed is momenteel en die zou ik graag verzilveren in Italië de komende week.” Bovendien kan de Amsterdamse aan Stevens vertellen dat Vos nog altijd niet in haar besten doen is. “Wat Evelyn zelf ook al in de Emakumeen Bira gezien had, bleek ook op het NK: Marianne komt net iets te kort op haar gebruikelijke topvorm en dat geeft de concurrentes kans om serieus voor de eindzege mee te strijden. Aan de andere kant is er bij Marianne ook niet veel voor nodig om die stap alsnog te zetten, dus we zullen het af moeten wachten. De eindzege is wel ons hoofddoel in de Giro Rosa.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl