Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ensing ziet aanval stranden in Gent-Wevelgem

Zondag 26 maart 2017

Women - Janneke Ensing leek opnieuw op weg naar een korte klassering in Gent-Wevelgem, maar de Drentse van Alé Cipollini zag een ultieme aanval op twee kilometer van de meet stranden in deze Belgische UCI Women's WorldTour-race.

Uiteindelijk bracht de sprint de beslissing en daarin toonde de Finse Lotta Lepisto zich de snelste voor Jolien D'Hoore. Chantal Blaak (Boels-Dolmans) was op de achtste plaats de beste Nederlandse. Vorig jaar won de Zuid-Hollandse deze wedstrijd. "Er stond tegenwind in de finishstraat,” zei ze na afloop. “Ik moest aangaan op het moment dat ik het deed, maar het was te vroeg. Ik ben blij met mijn vorm en hoe het team gereden heeft, maar persoonlijk ben ik erg teleurgesteld met mijn resultaat."

Ensing probeert het

"De wind stond vandaag niet goed genoeg om er echt iets mee te doen, waardoor de koers eigenlijk wat te gemakkelijk is”, keek de Drentse na de finish terug. “Ik zat eerder al wel mee toen er aangevallen werd, maar uiteindelijk reed er een grote groep richting de streep. In de laatste vijf kilometer dacht ik; ik probeer gewoon weg te rijden. Je weet het nooit. Helaas mocht het niet zo zijn, maar opnieuw voelen de benen heel goed en daar ben ik blij mee.”

Foto: © Sportfoto Uitgebreid fotoverslag hier

 Standen Women's WorldTour



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl