Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gilbert wint, Terpstra derde in Vlaanderen

Zondag 02 april 2017

Elite men - Philippe Gilbert heeft de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De Belgisch kampioen van Quick-Step Floors wist een onwaarschijnlijke solo van zestig kilometer te bekronen.

Achter Gilbert sprintte ploeggenoot Niki Terpstra - achter Greg van Avermaet - naar een derde stek. Samen met Dylan Van Baarle (vierde) bleven zij in de finale in de achtervolging over nadat Peter Sagan en Olivier Naessen door een val waren weg gevallen. Van Baarle en Van Avermaet waren al in de achtervolging, Terpstra sloot in extremis aan.

Terpstra: "Sterkte ploeg uit gespeeld'

Voor Terpstra was het zijn tweede podiumplaats in Vlaanderen, eerder was hij tweede na Kristoff. Met deze podiumplek kon hij - door de winst van Gilbert - beter leven. Zo vertelde hij de NOS. "De rest moest achtervolgen op Philippe, we hebben de sterkte van de ploeg kunnen uitspelen vandaag. Dylan van Baarle reed heel sterk vandaag, Van Avermaet reed alles of niets voor de eerste plek. Ik houd niet van verdedigend rijden, maar het moest nu wel. Dat Philippe het vol houdt, ondanks de sterkte van de mannen daarachter, is ongelofelijk."

Van Baarle: 'Lef getoond'

Van Baarle reed voor zijn gevoel achter de feiten aan, nadat hij twee keer van fiets moest wisselen. Ook hij meldde de NOS: "Op een gegeven moment ging Felline aan, hij was voor onze ploeg de dark horse. Ik heb lef getoond op precies het goede moment. Het geluk was aan mijn zijde toen de andere drie vielen. Ik reed opeens op de tweede plek, kon het niet geloven, maar ben volle bak gaan rijden. Als ik de Paterberg overleef, rijden ze me er niet meer af, dacht ik. Vooraf hadden we in de ploeg gezegd dat we voor de overwinning zouden rijden, ik ben daarom vol blijven gaan in de achtervolging. De laatste vijf kilometer zat er niet veel meer op, sprinten zat er niet meer in."

André Looij meldde zich namens Roompot-Nederlandse Loterij in de vlucht van de dag, de aanvallers werden relatief vroeg in de wedstrijd terug gehaald, omdat net als in eerdere wedstrijden de finale vroeg werd ingeluid. Op de Muur van Geraardsbergen ging het eerste peloton in twee stukken, vervolgens was Gilbert vertrokken voor zijn winnende solo.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl