Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos gaat programma's weg en MTB strikt scheiden

Vrijdag 28 juni 2013

Women - Marianne Vos zal in 2014 blijven mountainbiken, maar wel een striktere scheiding aanbrengen tussen haar MTB-wedstrijden en haar programma op de weg. Dat laat het management van de olympisch kampioene op de weg weten.

“Volgend jaar ga ik het mountainbike niet meer tussendoor doen”, zegt Vos. “We gaan door met de mountainbike-missie naar Rio. Maar ik zal de wedstrijden beter afstemmen in mijn programma door de twee disciplines vanaf 2014 strikter te scheiden. Een periode met alleen mountainbike en een periode met alleen koersen op de weg. De combinatie is dit jaar een te zware belasting gebleken.” 

Een test

2013 was ook een test zegt ze. “Ik ben vroeg begonnen met het mountainbiken, omdat ik wilde ervaren hoe het te combineren was met mijn ambities op de weg. Dat kan denk ik, maar niet in de vorm zoals we het dit jaar hebben gedaan. Het was in het voorjaar soms erg hectisch. Ook met reizen. Maar daarvoor is 2013 ook een leerjaar. Samen met mijn begeleiding heb ik er mijn conclusies uit getrokken en we gaan het vanaf 2014 anders doen. Hoe, daar zijn we nog niet uit. Dit seizoen is nog in volle gang, maar ik blijf mountainbike voor Rio als doel voor ogen houden.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl