Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse toppers kijken uit naar SX Papendal

Dinsdag 02 mei 2017

Offroad - Op zaterdag 6 en zondag 7 mei 2017 is Sportcentrum Papendal het decor voor twee ronden van de BMX World Cup.

Op zaterdag 6 mei wordt de eerste World Cup ronde gehouden, op zondag 7 mei de tweede. De week daarop worden ronde 3 en 4 gehouden in Heusden-Zolder in België, waarna in september in Argentinië de laatste twee World Cups op het programma staan. 

Topsport dus komende zaterdag en zondag op de BMX-baan, waarbij de Oranje equipe zich natuurlijk ‘thuis op Papendal’ in de kijker wil rijden. Tussen de Oranje rijders bevinden zich de zeven eliterijders: Jelle van Gorkom, Laura Smulders, Niek Kimmann, Twan van Gendt, Niels Bensink, Jay Schippers en Dave van der Burg

Van Gorkom en Kimmann wonnen al eens één van de eerdere zes World Cup edities op Papendal, Laura  Smulders zelfs twee. Jelle van Gorkom heeft er ook nu zin in: "Bij ons op de baan op Papendal is het altijd het best voor iedereen geregeld. Voor de rijders maar ook voor de toeschouwers. Men is enorm enthousiast al vanaf ronde 1. Heel het publiek staat achter je, en dat geeft extra sfeer en motivatie.” 

Laura Smulders vult aan: "Ik denk dat Papendal dit jaar toch wel mijn favoriete wedstrijd is, naast de WK in Amerika natuurlijk. Ik heb Papendal al twee keer gewonnen, en om voor het Nederlandse publiek te mogen rijden is altijd extra speciaal en gaaf! Ik heb er heel veel zin in!”

Niek Kimmann zegt : "Na de Spelen in Rio heb ik amper wedstrijden gereden. Het seizoen gaat weer beginnen en dus kijk ik er naar uit om me weer te meten met de wereldtop.”

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl