Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Winden is derde in Tour d'Azerbaidjan

Donderdag 04 mei 2017

Elite men - Dennis van Winden heeft in de selectieve tweede etappe van de Tour d'Azerbaidjan een derde plaats behaald.

Tekst en foto: Erik Jan Jansen

Voor de tweede dag in een rij speelt Dennis van Winden een belangrijke rol in de Ronde van Azerbaidjan. De renner van het Israël Cycling Team kwam in Ismayilli als derde over de finish. Van Windengaf eerder al aan in een uitsekende vorm te verkeren en wist vandaag op het juiste moment mee te springen in beslissende kopgroep. De 186 kilometer lange rit van Baku tot aan de voet van het Kaukasisch hooggebergte werd gewonnen door Kirill Pozdnyyakov van het Synergy Baku Cycling Project. Hij sprong met nog 25 kilometer te gaan weg uit de kopgroep en kwam solo over de meet in Ismayilli. 

"Het was gewoon de hele dag doorrijden" aldus van Winden na de finish. "Ik probeerde het gat dicht te rijden naar een vrij grote groep, een mannetje of 14, ik peesde het gewoon dicht, maar er stond een stevige zijwind en achter mij brak het. Voor mijn reed de oorspronkelijke kopgroep en daar zijn we naartoe gereden." Van Winden was in eerste instantie voorzichtig, ploeggenoot Mihkel Raim startte vanmorgen in de leiderstrui. "We waren met twee man mee en hij zat er niet bij. Dan rij je behouden mee, Kolls, de Oekraïnsche ploeg zat met vijf renners mee en die jongens waren aan het rammen, tsjonge, ik dacht dat is toch te gek voor woorden, als ik die maar bij kan houden in de finale. Gelukkig vielen hun motortjes een beetje stil in de finale en ik werd iets beter. Helaas was de winnaar al vertrokken."

Enigszins teleurgesteld is de Nederlandse renner in Israëlische dienst wel. "Ik had vandaag aangestreept als een dag waar ik wel voor wilde gaan, een lastig klimmetje met nog 40 kilometer te gaan, normaal kan ik dat net wel, net niet overleven die eerste groep en als je dan nog kan sprinten, ja. Het zijn mooie etappes voor mij alleen het scenario ontwikkelde zich iets anders." En dat was op het moment dat de 28-jarige Pozdnyyakov wegsprong in de afdaling en driekwart minuut pakte op zijn achtervolgers.

De laatste kilometers waren nog behoorlijk afzien; "Zo! Dat was nog even afzien, we kregen flinke hagelstenen op de kop, maar ik wist dat de afdaling eraan kwam en ik ga liever op kop rijden. Ik kan redelijk dalen en ik heb liever dat ze achter een foutje maken en vallen dan dat ik erover val. Het is beter om voorop te rijden, dan kan je beter anticiperen." 

Met zijn derde plaats neemt van Winden onverwachts het kopmanschap over van ploeggenoot Mihkel Raïm, die gisteren de eerste etappe won. 

.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl