Kijk ook eens op

Volg onsBecking en Van der Poel juichen in BeMC

Zondag 14 mei 2017

Offroad - Dubbel Nederlands succes in de Belgian MTB Challenge. Nederlands kampioen Hans Becking won de slotetappe, Mathieu van der Poel legde beslag op de eindzege.

Van der Poel werd tweede in deze derde etappe. Hij won de eerste twee ritten. ”Ik ken Hans al langer” liet de eindwinnaar na afloop optekenen. “Hij kwam sterk terug in het laatste deel van de wedstrijd, op een moment dat ik niet meer helemaal voluit ging. Omdat ik al twee etappes en de eindzege op zak had, heb ik uiteindelijk niet gesprint voor een derde ritzege.”

In de eindstand laat Van der Poel  onder andere de Portugese wereldkampioen marathon Tiago Ferreira achter zich. “Of ik mezelf heb verbaasd? Dat is zwaar uitgedrukt. Ik had stiekem wel gehoopt dat ik kon, maar ik kon echt niet inschatten hoe hard de tegenstand zou rijden. Topconditie is dit zeker nog niet. Een prima basis daarentegen wel. Hier kan ik op bouwen. Woensdag start ik mijn wegcampagne in Puivelde. Die wedstrijd staat in het teken als voorbereiding op de wereldbeker mountainbiken in Nové Mesto.”

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl