Kijk ook eens op

Volg onsTauber wint haar eerste nationale MTB-titel

Zondag 16 juli 2017

Offroad - Anne Tauber heeft in Landgraaf de nationale MTB-titel behaald. De mountainbikester van Team Habitat reed al in de eerste ronde weg van haar concurrentie en soleerde vervolgens naar de titel.

Titelverdedigster Anne Terpstra kwam in de laatste ronde nog wel iets dichterbij, maar Tauber kon het goud behouden. Brons was voor Annemarie Worst.

De onderlinge verschillen waren van meet af aan dezelfde op de selectieve ronde in Landgraaf. Tauber mocht gezien haar seizoensstart van een titel dromen en trof in Limburg een parcours dat haar goed lag. "Complimenten aan de organisatie. Dit parcours lijkt meer op een internationale ronde dan veel andere Nederlandse rondjes. En dan ben ik dus in mijn element. Het was op het laatst nog wel even spannend hoorde ik van mijn ouders aan de kant, maar gelukkig kon ik het volhouden." 

Anne Terpstra had onderweg met een verbogen derailleur te maken na een val, maar wilde zich daar niet achter verschuilen. De renster van Team Ghost vond Tauber een verdiende winnares. "Gezien het seizoen is Anne een verdiende winnares. Ik ben sterk begonnen aan het seizoen en maak nog altijd veel progressie, maar dat doet Anne Tauber zeker ook. Alleen maar goed voor het Nederlandse mountainbiken bij de vrouwen."

Bij de junior-vrouwen won Hannah van Boven voor Manon Bakker en Julia Boschker. Puck Pieterse won het rood-wit-blauw bij de nieuweling-meisjes.

Foto: © Sportfoto

1 Anne Tauber

2 Anne Terpstra

3 Annemarie Worst

4 Sophie von Berswordt

5 Lotte Koopmans

6 Denise Betsema

7 Kiki van Asselt

8 Didi de Vries

9 Britt van den Boogert

10 Laura TurpijnEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl