Kijk ook eens op

Volg onsVan der Heijden wint NK MTB

Zondag 16 juli 2017

Offroad - Michiel van der Heijden is in Landgraaf Nederlands kampioen mountainbike geworden. De Brabander onttroonde titelverdediger Hans Becking, die met pech af te rekenen kreeg.

Het brons was voor Milan Vader. Van der Heijden was in zijn nopjes met de zege. "Ik had er even een hard hoofd in. Hans was hard vertrokken en ik kon de kloof niet dichten. Maar toen ik de aansluiting maakte, begon het spel natuurlijk overnieuw. De afgelopen weken voelde ik dat de vorm stijgende was, dus ik startte hier met ambities. Het is een opsteker dat ik hier opnieuw Nederlands kampioen weet te worden, een bekroning ook van een sterke periode."

Hans Becking werd tot twee keer toe door pech terug geworpen en baalde dat hij zijn titel niet prolongeren kon. "De teleurstelling zal de komende dagen wel zakken, maar nu voelt dit even heel verkeerd. Als je op waarde geklopt wordt, ben je ook teleurgesteld, maar kun je het gemakkelijker accepteren. Maar door botte pech – en ook nog eens twee keer – geveld worden, dat voelt zo onrechtvaardig."

Bij de beloften won David Nordemann.

1 Michiel van der Heijden

2 Hans Becking

3 Milan Vader

4 Thijs Zuurbier

5 Jasper Ockeloen

6 Frank Beemer

7 Erik Groen

8 Twan van den Brand

9 Thijs van Amerongen

10 Jeroen BoelenEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl