Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van de Wouw en Lavreysen naar Europese keirintitel

Zondag 23 juli 2017

Track - Hetty van de Wouw is in Anadia (Portugal) Europees kampioene keirin beloften-vrouwen geworden. De Brabantse bleef de Russin Kiseleva en de Francaise Pain voor in de eindstrijd. Bij de beloften-mannen ging de titel naar Harrie Lavreysen.

Ook Kyra Lamberink stond in de finale. Zij werd zesde.

Lavreysen was bijzonder te spreken over de manier waarop hij zijn toernooi afsloot. "Ik was over mijn sprint op zich tevreden, zeker over de tijd die ik in de kwalificatie wist neer te zetten. Maar ik had zaterdag op goud gehoopt. Op het onderdeel keirin had ik juist niet gerekend op de titel. Maar ik kon vandaag telkens aanzetten op het moment dat ik in gedachten had en vervolgens van mijn snelheid gebruik maken. In de finale leek ik heel even ingesloten te raken, maar ik kon er tijdig uitkomen en wist al ruim voor de meet dat het er heel goed uit zag. Op deze manier sluit ik dit toernooi tevreden af, ik heb een goede en succesvolle week achter de rug."

Ook Van de Wouw kon terug kijken op een sterk toernooi. Ze won twee onderdelen, veroverde brons op de sprint en was vierde op de 500 meter. "Ik had niet verwacht dat ik na vijf dagen presteren op hoog niveau nog zo'n sterke finale kon rijden op de keirin. Deze titel komt voor mij wel enigszins onverwacht en dat maakt het des te mooier. Maar ook met het goud op de teamsprint was ik heel tevreden. We realiseerden een snelle tijd en mijn tweede ronde was erg sterk. Ik ga nu op vakantie met een zeer voldaan gevoel. Daarna ga ik hard aan de slag om me in beeld te rijden voor het EK voor elite in Berlijn en het WK in Apeldoorn."

Bondscoach Peter Schep kon de boeken voor dit EK met een tevreden gevoel sluiten. "De sprinters zorgen inderdaad voor een mooie afsluiting van dit toernooi. Over de hele linie zijn we tevreden. Op de sprint waren er een aantal klinkende resultaten, maar ook op de duuronderdelen heb ik hoopgevende zaken gezien. De junior-vrouwen hebben hier twee medailles weten te veroveren en dat geeft vertrouwen voor de komende jaren. “

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl