Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels: 'Ik denk dat er nog wel meer in zit'

Zondag 07 juli 2013

Elite men - Wout Poels kende vandaag een zeer sterke dag. De klimmer van Vacansoleil-DCM, die gisteren veel tijd verloor, sprintte naar plaats 7 van de eerste groep. Even leek er een nog mooier resultaat in te zitten voor de Limburger. Maar na zijn demarrage op de slotklim, werd hij tijdens de afzink teruggepakt.

"Ik had nog wat over, schakelde naar het buitenblad en had meteen een serieus gat”, aldus Poels. “Maar omdat ik in de afdaling geen motor voor me had, waren de bochten moeilijk in te schatten. Ik wou geen risico’s nemen en met verstand dalen. Het was mooi geweest om die twee nog in te halen, maar ze waren te ver weg”, vervolgde Poels over ritwinnaar Daniel Martin en zijn vluchtgenoot Jacob Fuglsang.

Van gedroomd

Uiteindelijk spurtte Poels naar plek zeven. “Een mooie plek. Top-10 in een bergrit in de Tour. Daar heb ik altijd voor getraind en van gedroomd. Gisteren lukte het niet, maar daarmee was geen man overboord. De benen draaien weer en deze uitslag is binnen. Het gebeurt vaker dat je een mindere dag hebt en de dag erna weer goed bent. Alleen een mindere dag in de Tour betekent meteen een achterstand van minuten. De eerste vijftig kunnen hier klimmen. Maar vandaag kon ik wel waarop ik had gehoopt.”

Vertrouwen

Dankzij de goede prestaties van Poels is hij naar plek 23 geklommen in het algemeen klassement. "Het tijdverlies van zaterdag is niet meer terug te draaien. Maar hoe het vandaag ging is goed voor het vertrouwen. Niet dat ik gisteren heel slecht was, maar vandaag was zeker een betere dag. Normaal groei ik in een grote ronde, dus er zit denk ik nog wel wat meer in", besloot Poels.

Foto: (c) Sportfoto/SF George Deswijzen



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl