Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Slagter: ‘Ik voel me nog steeds sterk’

Vrijdag 01 maart 2013

Elite men - Tom-Jelte Slagter debuteert zaterdag in de Strade Bianche. De leider van de WorldTour voelt zich nog altijd sterk en hoopt op de witte wegen van Toscane voor de zege mee te doen.

In januari al boekte hij de eindzege in de Tour Down Under, in februari reed hij sterk in de Tour du Haut Var en nu maart is aangebroken, is Tom Jelte Slagter nog altijd in vorm. “Ik ben niet ziek geweest, de benen voelen nog steeds goed. Het wordt morgen een beetje een ontdekkingstocht, want we zijn als ploeg nooit gestart in de Strade Bianche. Zojuist hebben we 50, 60 kilometer van het parcours verkend. Het gaat zwaar worden, er moeten meer dan drieduizend hoogtemeters worden afgelegd, maar ik heb er zin in.”

Rolverdeling
Naast Slagter bestaat de selectie van Blanco uit Robert Wagner, Lars Boom, Paul Martens, Lars Petter Nordhaug en Sep Vanmarcke. “We moeten nog een tactisch plan maken”, zegt Slagter. “We starten in ieder geval met een sterke ploeg. Persoonlijk heb ik ook zeker de ambitie om voor een mooie klassering te gaan. We zijn in voorbereiding op koersen als de Tirreno en Milaan-San Remo, maar ik laat hier zeker geen kansen liggen als ik ze krijg.”

Val in Giro
Hoewel  het voor Slagter zijn debuut is in de Strade Bianche, is hij niet onbekend met het gebied. In tegendeel: in 2011 voerde de Giro d'Italia over een gedeelte van het parcours dat morgen moet worden afgelegd. Tijdens die rit – gewonnen door Pieter Weening – kwam Slagter zo hard ten val dat zijn oogkas brak en een hersenschudding opliep: einde Giro. “Of we morgen koersen langs de plek van de val, durf ik niet te zeggen. Ik weet niet meer precies waar dat gebeurde. Ik ben daar ook helemaal niet mee bezig. Die val speelt een rol meer.”Tags: Slagter

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl