Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Heijden denkt ook al aan Hoogerheide

Maandag 08 juli 2013

Offroad - Michiel van der Heijden werd gisteren op 21-jarige leeftijd Nederlands kampioen Mountainbike in Groesbeek. De renner van Giant wilde bij de elite starten, waar hij internationaal nog als belofte door het leven gaat, om mee te dingen naar de belangrijkste prijs.

De elite en de beloften starten immers een minuut na elkaar op het NK en dan had de Brabander de voorsprong met de kop van de wedstrijd bij de elite niet eenvoudig kunnen dichten. "Ik wilde gewoon kijken of het rood-wit-blauw er voor mij in zat. Ik wist dat het niet eenvoudig zou worden, waar ik bij de beloften mijn titel waarschijnlijk wel had kunnen prolongeren. Maar ik ben achteraf heel blij dat ik ervoor gekozen heb om toch bij de elite van start te gaan. Nu heb ik het belangrijkste rood-wit-blauw en mag ik er nog mee starten ook in Nederlandse wedstrijden. En daar ik ga ik er nu zeker een aantal van rijden natuurlijk, want ik toon de trui met trots." Van der Heijden rijdt het WK in Pietermaritzburg dan weer in de beloftencategorie.

Ook in 2009

In de komende winter wil hij in dezelfde categorie nog een keer uitblinken in het veld. "Ik weet nog niet of ik het mountainbiken altijd blijf combineren met het veldrijden. Maar nu het WK in ons eigen Hoogerheide wordt gehouden, wil ik dat WK absoluut nog mee maken. Daarna zullen we zien." Van der Heijden reed in 2009 zijn eerste WK veldrijden ook in Hoogerheide, toen bij de junioren.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl