Kijk ook eens op

Volg onsJeff Vermeulen naar VolkerWessels-Merckx

Maandag 11 september 2017

Elite men - Jeff Vermeulen rijdt in 2018 voor het team van VolkerWessels-Merckx. De ploeg blijft op clubniveau actief, maar de naar Drenthe verhuisde Zuid-Hollander verwacht er zijn grote ambities waar te kunnen maken.

"Het betekent geen NK voor de profs voor mij en geen wedstrijden als de Ronde van Drenthe. Maar ik ben zeer gemotiveerd om in wedstrijden als de Ster van Zwolle weer om de winst mee te doen. En ben ervan overtuigd dat ik in deze nieuwe omgeving ook zeker mijn zeges weer ga mee pakken." Vermeulen won dit jaar de Omloop van de Glazen Stad.

De 28-jarige Vermeulen won in het verleden al wedstrijden als de Ster van Zwolle, de Ronde van Overijssel en meerdere etappes in Olympia's Tour, toen deze wedstrijd nog niet voor beloften werd georganiseerd.

Het afgelopen jaar bij Destil-Piels voelde hij zich na het vertrek van Han Vaanhold minder op zijn plek. "Je hebt als renner een gemotiveerde ploeg nodig en een omgeving waar je jezelf thuis voelt. Dat was de laatste maanden niet het geval. Ik weet zeker bij VolkerWessels-Merckx die omgeving wel te vinden. Ploegleider Allard Engels is mijn trainer en vertrouwenspersoon en de ambities van het team spreken me aan. Ik hoop er zelf te winnen, maar ook mijn kennis over te dragen op jonge coureurs in het team. Ik heb al een flink aantal keren finales gereden in klassiekers, daar kunnen ze vast iets van opsteken" aldus Vermeulen die waarschijnlijk ook een aantal clubcompetitiewedstrijden gaat rijden.

Foto: © Sportfoto Vermeulen (links) op weg naar dagsucces in Olympia's TourEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl