Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Domrenner en Jan van Arckel winnen Kop over Kop

Zondag 08 oktober 2017

Offroad - Met een gemiddelde snelheid van 45 kilometer per uur heeft USWV de Domrenner uit Utrecht zondag de ploegentijdrit Red Bull Kop over Kop gewonnen. De vijf wielrenners reden het 100 kilometer parcours door Drenthe en Friesland in een tijd van 2 uur en 13 minuten. Daarmee waren zij de snelste van in totaal 189 teams en bijna 1000 renners die in Roden van start gingen. Jan van Arckel won bij de vrouwen.

Red Bull Kop over Kop is een 100 km ploegentijdrit, waarbij één renner start en tijdens de rit komen er steeds ploeggenoten bij. De kopmannen begonnen alleen vanuit Roden. In Bakkeveen kwamen na 22 kilometer de Stoempers erbij. Na 42km voegden de Klimmers zich in Appelscha bij het duo. In het dorp Een vergezelden de Meesterknechten hun team na 59 km. Uiteindelijk maakten in Zeijen de sprinters bij het 75km punt de teams compleet. Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel.

Team USWV de Domrenner uit Utrecht deed voor het eerst mee en pakten direct de winst. Kopman Thijs de Lange zegt: “Wij hadden geen idee wat we moesten verwachten. Het was heel tof, maar ook ontzettend zwaar. Onze tactiek was vrij simpel: we zien het wel…” De semiprof pakte de 100km, waar zijn ploeggenoten erg blij mee waren. “Thijs is veruit de sterkste renner, maar het is heerlijk dat je de kopman op een gegeven moment huilend in het wiel hebt. Thijs kapot rijden, dat was wel leuk.” zegt, Matijn Straatsma, die zelf 40 kilometer fietste.

In totaal namen bijna 1000 amateurrenners deel aan de tactische ploegentijdrit. Bij de dames won het team Jan van Arckel in 2 uur 32 minuten met een gemiddelde van 39 km/h.

Top 3 mannen:

1. USWV de Domrenner - Utrecht

2. STAR Cycling Team Princenhage - Breda

3. CT The Bananas?! – Adegem (Belgie)

Top 3 vrouwen:

1. Jan van Archel – Utrecht

2. WV de Kannibaal - Annen

3. ZTIKZ Women - Groningen

 

Foto: © Red Bull Kop over Kop

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl