Anouk Rijff stopt met wielrennen op topniveau

Dinsdag 10 oktober 2017

Women - Anouk Rijff heeft definitief moeten besluiten een punt achter haar wielerloopbaan te zetten. Ze reed in 2017 al geen wedstrijd voor haar werkgever Lensworld-Kuota.

De oorzaak lag in een chronisch vitaminetekort. "Ik heb fysiek en mentaal in een enorme dip gezeten. Door dit alles heb ik moeten besluiten om te stoppen met wielrennen. Danzkij een behandelplan gaat het steeds meer de goede kant op en stap ik af en toe weer op de fiets. Het is nu een kwestie van vertrouwen en plezier terug krijgen, met de vraag of mijn lichaam ooit nog in staat zal zijn om top prestaties te leveren.Dat zal de tijd moeten uitwijzen" laat Rijff weten.

De Brabantse reed in 2016 voor Lotto-Soudal en liet toen een derde plek in de Dorpenomloop van Wijk en Aalburg optekenen. Ook waren er top 10-noteringen in de GP Dottignies (vijfde), de EPZ Omloop van Borsele (tiende) en de Trofee Maarten Wynants (achtste). Bij de junior-vrouwen behoorde de nu 21-jarige Rijff tot de nationale top. Ze werd in 2014 nationaal kampioene in Ureterp. Ze reed ook het Europees Kampioenschap met de nationale ploeg. Het jaar daarop debuteerde Rijff bij Lotto-Soudal waar ze twee jaar reed.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl