Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Extra wedstrijd voor Omloop Noord-West Overijssel

Donderdag 26 oktober 2017

National - De Omloop van Noord-West Overijssel krijgt er in 2018 een extra wedstrijd bij. De nieuwelingen-meisjes en junior-vrouwen worden (in een gezamenlijke wedstrijd) aan het programma toegevoegd.

Zij gaan naar verwachting een wedstrijd van ruim zeventig kilometer rijden. De uitbreiding kwam tot stand door het aangaan van een samenwerking tussen de organisatoren van de Omloop van Noord-West Overijssel en de Ster van Zwolle/Omloop van de IJsseldelta. Jan van Ommen wil als organisator van de twee laatstgenoemde wedstrijden ook investeren in de jeugd. Beide organisatoren kunnen gebruik maken van elkaars kennis en mankracht.

De Omloop van Noord-West Overijssel is op de eerste zaterdag van april een begrip in het nieuwelingen- en juniorenpeloton. De open wegen en de smalle dijken in de Kop van Overijssel zorgen voor vaak selectieve koersen.

Vooralsnog betreft het een experiment voor één jaar. Indien vrijwilligers, jury en andere partijen het haalbaar vinden om ook in de toekomst drie wedstrijden op één dag te begeleiden, dan is de wedstrijd een blijvertje op de nationale kalender.

Foto: © Sportfoto de Omloop van Noord-West Overijssel.Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl