Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Michel Cornelisse ploegleider SEG Racing

Donderdag 26 oktober 2017

Elite men - Michel Cornelisse wordt talent coach en ploegleider bij SEG Racing Academy. De ex-coureur komt over van Team Roompot – Nederlandse Loterij.

In mei van dit jaar was Cornelisse al eens actief voor SEG  als ploegleider tijdens Ronde de l’isard, waarna de eerste gesprekken over een intensievere samenwerking zijn ontstaan. Cornelisse zal zich binnen de Academy richten op het verder ontwikkelen van talenten op het gebied van tactiek en techniek. Daarnaast zal hij het grootste deel van het wedstrijdprogramma voor zijn rekening nemen in de rol van ploegleider.

Michel Cornelisse: "Het is een geweldige uitdaging om met de beste talenten in de U23 categorie te werken. Hier kan je als opleider echt het verschil maken en dat is toch de rol waarin ik me het beste thuis voel. Ik heb met veel plezier de afgelopen twee seizoenen jonge beroepswielrenners bij Roompot begeleid. Het begeleiden van talent is mijn passie, daarom heb ik erg veel zin om met renners aan de slag te gaan die de stap naar de beroepsrenners nog moeten maken. SEG Racing Academy behoort tot de beste U23 teams ter wereld, ik kan niet wachten om samen met mijn nieuwe collega’s toptalenten te begeleiden."

Cornelisse ging aan de slag bij Roompot na de schorsing van Michael Boogerd, die keert wellicht per 2018 terug als ploegleider bij het pro continentale team.

Foto: © Sportfoto/Dick Soepenberg

 

 

 

 

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl