Kijk ook eens op

Volg onsSunweb heeft nieuwe partner in provincie Limburg

Donderdag 23 november 2017

Elite men - Team Sunweb is een samenwerking aangegaan met de provincie Limburg. De komende drie jaar gaat de wielerploeg van Iwan Spekenbrink nauw samenwerken met de meest zuidelijke provincie van het land.

Doel is onder meer om jong en oud in Limburg te inspireren om te gaan fietsen. Uiteraard is de Limburgse Giro-winnaar Tom Dumoulin een uithangbord van deze samenwerking. De Provincie betaalt SMS Cycling BV, eigenaar van Sunweb, € 750.000 euro voor het partnership, uitgesmeerd over drie jaar.

“In Limburg gebeuren fantastische dingen”, zegt gedeputeerde Ger Koopmans, die Sport in zijn portefeuille heeft. “Overal waar mijn collega’s en ik komen proeven we nieuwe energie en trots. Op het terrein van sport zijn Tom Dumoulin en zijn team daarvan natuurlijk een prachtig voorbeeld. Maar ook buiten de sport, op tal van andere terreinen, zie je hoe Limburg bloeit. Het lijkt ons heel boeiend en zinvol om met de hulp van dit partnerschap daar waar het kan die ontwikkelingen aan elkaar te knopen, te stimuleren en vooral zichtbaar te maken.” 

Kopman Tom Dumoulin, geboren in Maastricht en woonachtig in het naburige Kanne, ondersteunt de samenwerking van harte. “Natuurlijk, we hebben het per slot van rekening over mijn eigen achtertuin waar ik nog heel regelmatig train. Ik vind het prachtig als meer jongeren gaan sporten. Fijn dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl