Kijk ook eens op

Volg onsVan Breda en Pieters winnen op het strand

Zondag 03 december 2017

Offroad - Rick van Breda  heeft de 22-ste editie van de Dijk tot Dijkrace in Den Helder-Petten-Den Helder op zijn naam geschreven.

De coureur uit de continentale equipe van Monkey Town soleerde in de vierde race van de Strandrace Topcompetitie bij Beachclub Citadel naar zijn eerste strandzege door verder achtereenvolgens Tim Kerkhof (Destil-Jo Piels) uit Nistelrode en Europees kampioen Jasper Ockeloen (Monkey Town) uit Amstelveen achter zich te laten.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik had zoals gebruikelijk een slechte start richting Huisduinen, weet ook niet waar dat aan ligt. Na één kilometer terug naar start en finish Beachclub Citadel en richting Petten sloten we aan en ben ik vervolgens uit een groep van veertig door gedemarreerd. We kwamen met tien man op kop. Op het klimmetje bij het keerpunt Petten reden we met vijf man (verder Thijs Zonneveld, Bram Imming, Tibor Zwaan en Bram Rood, DR) weg van de groep. Uiteindelijk sloten zij weer aan en gingen we met vijftien man (verder o.a. Tim Kerkhof, Jasper Ockeloen, Johnny Hoogerland, Jordy Buskermolen, Ramses Bekkenk, Stefan Vreugdenhil, Robbert Keus en Roy Beukers, DR) de finale in. Op zes kilometer van de finish ben ik weggereden. Na al die demarrages was dit voor mij het klassieke moment. Achter mij viel het telkens stil, heb daardoor de voorsprong van circa 150 meter met de harde wind op kop tot aan de finish volgehouden. Ik had een heel goede dag. Ik hoop dat ik nu voldoende punten heb verzameld om in het eerste startvak te mogen starten, want omdat ik Hoek van Holland vanwege een koers in Hainan in Azië moest missen, moest ik in elke strandrace vanuit het tweede startvak beginnen aan een inhaalslag’" aldus analyseerde de 27-jarige thuisrijder zijn allereerste strandzege. "Ik ga met deze overwinning zondag met een goed gevoel naar het EK in Scheveningen. Ik hoop in elk geval op een goede race en daarbij een hoofdrol voor Jasper Ockeloen.’ Rick van Breda ziet de strandraces tevens als een goede aanloop naar het wegseizoen. ‘Het niveau op het strand wordt steeds beter. Nu moet alles, zoals ook het materiaal, top zijn om mee te kunnen doen voor de prijzen. Het is natuurlijk heel mooi om een uur lang op het strand finale te rijden, ook met het oog op het wegseizoen. Ik heb voorlopig mijn peilen gezet op het voorseizoen, wil goed zijn in de Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe."

Tim Kerkhof bleef in de sprint om de tweede plaats Jasper Ockeloen voor. "Het gaat de afgelopen weken steeds beter’" wees Kerkhof op de klasseringen in de Brabant Beach Battle (achtste), Hoek van Holland (achtste), Wijk aan Zee (zevende) en Texel (zevende). "Ik reed vorige week in De Panne samen met Timothy Dupont (de latere winnaar, DR) voor de overwinning, maar toen liep mijn ketting eraf en was het over. Nu bleef alles heel. De vorm wordt ook beter, het strand was wel even wennen, want na het wegseizoen heb ik drie weken geen fiets aangeraakt. Rick van Breda zat al eerder vooruit. Ik ben er in een groepje van drie naar toegereden en toen het stil viel sloten er meer aan. Op het moment dat Rick bij ons wegreed, viel het bij ons telkens stil, niemand wilde hem halen." De 24-jarige Tim Kerkhof, die ook het komend wielerjaar zal uitkomen voor de continentale wielerstal van Destil, hoopt zondag tijdens het EK in Scheveningen mee te doen voor de prijzen. "Maar schrijf mij niet op als favoriet, want dat ben ik niet. Ik zie meer kansen voor Jasper Ockeloen, Ronan van Zandbeek en ook Johnny Hoogerland, die op zulke momenten kan pieken’" aldus besloot de Brabander, die een profcarrière nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. "Ik wil er nog één jaar alles voor geven om profrenner te worden. Hoewel de kans door de overbezetting klein is, probeer ik tijdens het seizoen te pakken wat er te pakken is en zie dan wel wat er uitrolt."

Amy Pieters

Amy Pieters zegevierde bij de vrouwen. De profrenster uit de superformatie van Boels-Dolmans liet op het strand langs de Noordzeekust in de sprint Yvonne de Jong (de leidster in het Strandrace Topcompetitieklassement) uit Haarlem achter zich. Europees kampioene Pauliena Rooijakkers moest zich tevreden stellen met de derde plaats. "Mijn vriend (Stefan Vreugdenhil, DR) moest ook rijden en in plaats van te kijken besloot ik me ook in te schrijven en ik moet zeggen dat het best lekker ging. We sloten met Yvonne en Pauliena als snel aan bij de mannen. Toen Pauliena eraf moest zijn we met z’n tweeën doorgereden en maakte ik het af in de sprint.’"Amy Pieters liet weten blij te zijn dat Boels en Dolmans nog twee jaar als hoofdsponsor verder gaan. "Het is niet altijd makkelijk, maar twee jaar zekerheid geeft ook een bepaalde rust in het team en iedereen was opgelucht’, gaf de 26-jarige inwoonster uit Zwanenburg, die twee ritten won in de Healthy Ageing Tour en een rit in de Britse OVO Energy Tour, daarmee aan zich thuis te voelen bij Boels-Dolmans. ‘Ik ben tevreden over mijn eerste seizoen bij de ploeg, je moet immers toch je plekkie vinden. Ik hoop me in 2018 ook in de grotere koersen met goede klasseringen voorin te laten zien. Maar eerst richt ik me op het baanseizoen en dan met name op het WK-baan 2018 in Apeldoorn samen met Kirsten Wild, op de koppelkoers in maart. Daarna kijk ik hoe ik het baanseizoen heb verteerd."

Uitslag 22-ste Dijk tot Dijkrace Den Helder-Petten-Den Helder: 1. Rick van Breda (Den Helder), 2. Tim Kerkhof (Nistelrode), 3. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 4. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 5. Bram Imming (Egmond Binnen), 6. Bram Rood (Broek op Langedijk), 7. Johnny Hoogerland (Kwadendamme), 8. Sebastiaan ten Zeldam (Haarlem), 9. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 10. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee).  Vrouwen: 1. Amy Pieters (Zwanenburg), 2. Yvonne de Jong (Haarlem), 3. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 4. Rozanne Slik (Bergen), 5. Céline van Houtum (Den Dungen). Leiders Strandrace Topcompetitieklassement zijn Jasper Ockeloen bij de mannen en Yvonne de Jong bij de vrouwen.

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl