Kijk ook eens op

Volg onsOckeloen mikt op verlenging Europese titel

Vrijdag 08 december 2017

Offroad - Jasper Ockeloen heeft te kennen gegeven dat hij zijn in 2016 veroverde Europese strandtitel aanstaande zondag in de tweede editie van het European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen met hand en tand zal verdedigen. Europees kampioene Pauliena Rooijakkers is geveld door de griep en zal bij de vrouwen niet in actie kunnen komen.

Tekst: Dan Rolandus

Jasper Ockeloen zegevierde vorig jaar december in het tenue van Parkhotel Valkenburg door nabij het Kurhaus in Scheveningen achtereenvolgens Ronan van Zandbeek en Ramses Bekkenk achter zich te laten. ‘Ik wil mijn Europese strandtitel graag verdedigen, maar dat zal met al die sterke mannen niet eenvoudig worden’, weet de in Amstelveen woonachtige Dordtenaar dat de ogen sinds hij Europees kampioen is geworden vooral op hem zijn gericht. "Op zich vind ik dat niet zo erg, want ik kan daar goed mee omgaan." De mountainbiker uit de continentale wielerstal van Monkey Town, die in 2018 zal uitkomen voor het mountainbike team van Grinta Bestrating.nl en tijdens de WB-wedstrijden zal worden ondersteund door het team van Bart Brentjes (Sandd-CST), is in het huidige strandraceseizoen een vaste klant op het podium. Naast de overwinningen op Texel (Paal 17) en het Strandcriterium van Petten stond de leider van het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement ook op het podium in de Brabant Beach Battle Eersel (derde), Hoek van Holland-Den Helder (derde), Katwijk Fietst Strandrace (tweede), de Dijk tot Dijkrace Den Helder-Petten-Den Helder (derde) en werd ook nog vierde in de Beach Battle Wijk aan Zee. "Ik mag tot op heden niet klagen. Het parcours in Scheveningen is hetzelfde als vorig jaar, dus in mijn voordeel. Ik hoop dat het een zware wedstrijd zal worden en geen technische race. Ik zie Ramon Sinkeldam en Richard Jansen als de grootste concurrenten, maar je weet nooit hoe het zal lopen. Ik zat vorig jaar in de juiste groep mee vooruit. Ik rijd dit seizoen constant van voren, zal ook in Scheveningen van voren moeten zitten. Zit je eenmaal in de goede positie dan moet je ook het geluk mee hebben om het te kunnen afmaken."

Sterke concurrentie

Naast Jasper Ockeloen zal ter hoogte van het Kurhaus in Scheveningen een zeer sterke delegatie uit België (o.a. Jelle Maeyaert), Noorwegen, Duitsland, Frankrijk, Denemarken alsmede Nederlandse toppers als Ramon Sinkeldam, Robbert de Nijs, Bram Rood, Ramses Bekkenk, Richard Jansen, Tim Kerkhof, Bram Imming, Jordy Buskermolen, Tijs Zonneveld, Rick van Breda, Johnny Hoogerland, Robbert Keus, Roy Beukers en Michel Kreder aan de start verschijnen. De Belgische favoriet Timothy Dupont heeft zijn keuze laten vallen op de strandrace in het Belgische Bredene. Bij de elitevrouwen zullen Yvonne de Jong (leidster van het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement), Terry Fremineur, Rozanne Slik, Claudia Koster en Riejanne Markus strijden voor de Europese titel.

Alex Schuttert kijkt uit naar het evenement."‘Het eerste jaar was het vooral kijken en leren hoe het zou uitpakken. Nu is het een kwestie van de puntjes op de ï zetten. Ik ben blij dat het internationale gezelschap naast een groot aantal deelnemers uit België is uitgebreid met mountainbikers uit Frankrijk, Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Er is weliswaar een strandrace in België, maar dat is een wilde wedstrijd. Ik heb met de wethouder van Bredene gesproken en hem de datum van 2018 voorgelegd. Hij beloofde mij daar rekening mee te zullen houden. Al met al hebben kunnen we een sterk en een representatief deelnemersveld overleggen’" aldus de organisator van de European Championship Bicycle Beachrace in Scheveningen.

Programma European Championship Bicycle Beachrace zondag 10 december:

09.30 uur: Licentiehouders Mannen (Europees Kampioenschap).

09.35 uur: Basisleden Mannen (nationale strandrace).

09:35 uur: Masters 40+ (nationale strandrace).

09:45 uur: Basisleden Vrouwen (nationale strandrace).

09:45 uur: Master-Vrouwen 40+ (nationale strandrace).

09:45 uur: Licentiehouders Vrouwen (Europees Kampioenschap).

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl