Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

MTB-awards voor Tauber en Van der Poel

Zaterdag 16 december 2017

Offroad - Anne Tauber en Mathieu van der Poel zijn zaterdag voor het eerst in hun carrière uitgeroepen Mountainbiker van het Jaar 2017. Hannah van Boven en David Nordemann werden bij dezelfde verkiezing verkozen tot Talent van het Jaar.

Het viertal kreeg de bijbehorende MTB Award uitgereikt in het Mountainbike Museum in Arnhem. Mathieu van der Poel liet dit seizoen de harten van mountainbike-liefhebbers wereldwijd sneller kloppen. De veldrijder van origine reed geen volledig seizoen, maar liet in de wedstrijden waar hij wel aan de start stond zien een echte alleskunner te zijn. Vanuit het niets’ reed hij vier keer in de top tien van een World Cup  Mountainbike, met de tweede plek in Albstadt als uitschieter. In die race legde hij Nino Schurter, werelds beste mountainbiker, het vuur aan de schenen. Daarnaast schreef hij ook nog de zware Belgische meerdaagse BEMC op zijn naam.

MTB Award Elite-vrouwen

Na jarenlange hegemonie van Anne Terpstra nam Anne Tauber het stokje als sterkste Nederlandse mountainbikester over. De pas 22-jarige renster van Habitat for Humanity - volgend jaar maakt ze deel uit van het CST-Sandd American Eagle van Bart Brentjens - werd voor het eerst in haar carrière Nederlands kampioen ;bij de elite-vrouwen. Daarnaast maakte ze indruk in de wereldbekers, waar ze meerdere keren in de top tien eindigde; een zesde plek in Canada als resultaat. Bij de grote kampioenschappen kwam Tauber nog uit bij de belofte-vrouwen. Het leverde haar een zesde plek op het WK op, en een knappe bronzen plak op het EK.

MTB Award Talent-mannen

De gestage ontwikkeling van David Nordemann gaat nog steeds door. De 20-jarige belofterenner pakte dit jaar de eerste Nederlandse cross-country-titel in zijn carrière. Nordemann haakte in wereldbekers aan bij de subtop van Europa en had ondanks het door ziekte missen van het WK toch een sterk slot van het seizoen: In oktober werd hij ook nog Nederlands kampioen op de discipline marathon.

MTB Award Talent-vrouwen

Juniore Hannah van Boven (18) boekte dit seizoen in haar categorie een aantal aansprekende overwinningen. Zo won ze op de lastige parcours van Houffalize, Zoetermeer en Sittard.

Foto: © Offroad Bikers



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl