Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel wint overtuigend in Diegem

Zaterdag 30 december 2017

Offroad - Een dag na zijn tweede plek in Bredene was Mathieu van der Poel weer overtuigend de beste in de Superprestige-cross van Diegem. De Europees kampioen kwam met bijna een minuut voorsprong op Wout van Aert over de meet in deze avondcross.

De zesde Superprestigemanche begon slecht voor Mathieu van der Poel. Op de schuine kant maakte hij een foutje en de Nederlander zag zo een vijftiental renners passeren. "Ik had vooral mijn pols bezeerd, maar gelukkig lijkt het mee te vallen. Ik begon aan de achtervolging en voelde wel meteen dat ik goeie benen had. Maar dan rijd ik ook nog lek. Een tweede opdoffer."

Hij liet zijn hoofd niet hangen en ging op zoek naar Van Aert, die intussen een eind voorop reed. "Ik kon de kloof dichten en toen ik bij Wout kwam zag ik dat ook hij diep was gegaan. Ik heb dan ook niet getwijfeld en demarreerde meteen."

In geen tijd had Mathieu van der Poel een flinke voorsprong en die breidde hij verder uit. "Diegem is een cross die ik graag rijd en hier winnen is altijd een opsteker. Zeker omdat het mijn laatste cross is op een Stevens-fiets. Ik wil hen graag bedanken met deze overwinning."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl