Kijk ook eens op

Volg onsJasper Ockeloen ook in Ouddorp niet te stoppen

Zaterdag 06 januari 2018

Offroad - Jasper Ockeloen is het nieuwe jaar begonnen waarmee hij in 2017 in Scheveningen is geëindigd. Winnen. En winnen, ja dat deed de mountainbiker uit het Grinta Bestrating.NL Team in de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp met grootse overmacht. 

Tekst: Dan Rolandus

De continentale wegequipe Monkey Town, Rick van Breda kon de ontketende Europese strandkampioen volgen, maar was in de sprint “berg op” bij Strandtent Iloon uiteindelijk kansloos. Roy Beukers voorkwam op de streep een compleet Monckey Town-podium door Jordy Buskermolen op de streep naar plaats vier te verwijzen.

 "Ik reed na een halve ronde door het mulle zand bij de afgang bij de vuurtoren weg van de groep en kreeg Rick van Breda mee. Ik heb de hele week goed kunnen trainen en tijdens de race gelijk mijn nieuwe fiets (American Eagle, DR) kunnen testen. Ik wist dat we vol gas moesten geven, want met de technische stukken weet je dat het in zo’n grote groep gaat stilvallen. Als je zelf tempo blijft rijden wordt het gat alleen maar groter. We zaten in een ideale positie. Ik ben in de sprint met de opgang naar de finish van Rick weggereden" analyseerde Jasper Ockeloen zijn zesde seizoenzege. Ockeloen keek gelijk uit naar de Strandrace Egmond-Pier-Egmond aanstaande zaterdag. "Europees kampioen worden is mooier, maar in Egmond voor veel publiek winnen als Europees kampioen is nog mooier. Dat is toch de Koninginnenrit onder de strandraces."

Videospelletje

Jasper Ockeloen en Rick van Breda trokken halverwege de vijfde strandrace voor de KNWU Strandracetopcompetitie over 40 kilometer aan hun stutten. Achter het duo (foto) formeerde zich een achtervolgingsgroep van circa vijfentwintig bikers onder wie mannen als Thijs Zonneveld (Giant/Theo Schilder), Bram Rood (KMC Fruit to Go), ex-prof  Johnny Hoogerland, nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek, Robbie Gevers (allen Invicta Watches), Robbert de Nijs (DeFlexwinkel), Tim Kerkhof (Destil-Piels), Jordy Buskermolen (Monckey Town), Roy Beukers (Beukers/Pearl Izumi Team), Daan van Sintmaartensdijk (Alecto Cycling Team) en Nick van der Meer (Westland Wil Vooruit). De situatie bleef met de geoliede machine Ockeloen/Van Breda en de afwachtende houding van het peloton gedurende de race aan de kop onveranderd. De Europese strandkampioen bleek in de sprint van de laatste opgang naar de finish de sterkste van Rick van Breda. Jordy Buskermolen leek lange tijd op weg om het feestje met zijn ploeggenoten op het podium te delen, maar Pettenaar Roy Beukers verstoorde het feestje door hem in de lange sprint met een vierde plaats teleurgesteld terug te wijzen naar Kudelstaart.

"Toen ik tijdens de klim naar omhoog Jordy voor me zag rijden, maalde het even door m’n hoofd, geen MonkeyTown podium. Jordy reed op anderhalve ronde van ons weg, maar het gat werd niet groter dan honderd meter. We kwamen op het laatste rechte stuk van de laatste ronde steeds dichterbij en heb bij de opgang meteen de sprint ingezet waarop ik Jordy met veel snelheid op de streep heb geklopt" stelde Roy Beukers zich tevreden met de derde plaats. "Nu op naar Egmond, dat is voor mij als thuisrijder de strandrace van het jaar. Het technische parcours ligt me wel. Bovendien raak je met zoveel publiek langs het parcours en op het strand extra gemotiveerd.’" "ls je zicht hebt op het podium, dan is het extra zuur dat je op de finish wordt geklopt. Maar ik voelde me goed, kijk nu alweer uit naar Egmond waar ik vorig jaar heb gewonnen." Rick van Breda vierde het feestje mee met zijn metgezel Jasper Ockeloen. "De start leek wel op een videospelletje, zo hard werd er gereden. Jasper nam bij de eerste opgang meteen de voorsprong. Terwijl iedereen elkaar op het vlakke aankeek, ben ik naar hem toe gesprongen. Jasper was op de technische stukken “op en af” gewoon beter, maar op het vlakke nam ik de kop met veel power van hem over. Zo deed ieder zijn ding en wist ik dat hij bij de opgang naar de finish de betere zou zijn,"

Het hele strandcircus verkast aanstaande zaterdag naar Egmond aan Zee voor de Egmond-Pier-Egmond strandrace. De start vindt om 09.00 uur plaats vanaf de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee.

Uitslag Strandrace Brouwersdam-Ouddorp voor licentiehouders: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Rick van Breda (Den Helder), 3. Roy Beukers (Petten), 4. Jordy Buskermolen (Kudelstaart), 5. Jari Salomein (Adinkerke, B.), 6. Tim Kerkhof (Nistelrode), 7. Nick van der Meer (Honselersdijk), 8. Robbert de Nijs (Warmenhuizen), 9. Benoit Daeninck (Marck, B.), 10. Johnny Hoogerland (Kwadendamme).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl