Kijk ook eens op

Volg onsSlik tankt vertrouwen op het strand

Zaterdag 06 januari 2018

Offroad - Rozanne Slik kraaide het uit van plezier nadat zij de Strandrace Brouwersdam-Ouddorp in het nieuwe jaar met een klinkende overwinning had afgesloten.

De renster uit het Noord-Hollandse Bergen, die in Scheveningen een nakende Europese strandtitel aan haar neus voorbij zag gaan, liet in een ver achterveld achtereenvolgens nationaal strandkampioene Pauliena Rooijakkers en de Alkmaarse Demi de Jong achter zich." Ik had heel goede benen, die ik overigens ook had tijdens het EK in Scheveningen. Maar ik was door de sneeuwval aan het eind helemaal verkleumd van de kou, had totaal geen gevoel meer en werd ik in de laatste 50 meter nog voorbij gestoken door Riejanne Markus en Claudia Koster’, herinnerde Rozanne Slik zich de ijskoude tocht met een nog koudere douche er overheen. ‘Ik had ook nu ruim afstand genomen, maar toen er een grote groep in aantocht was had ik toch weer mijn bedenkingen. Ik was bang dat er vrouwen bijzaten. Bij het keerpunt moest ik de groep laten gaan. Gelukkig kon ik in m’n uppie tempo blijven rijden en heb het volgehouden.’ Rozanne Slik zal het komende jaar uitkomen voor de Franse wielerequipe FDJ/Nouvelle Aquitaine-Futuruscope. ‘Ik heb vorig jaar al contact gehad met de ploegleiding van FDJ. Dit jaar heb ik het doorgezet, wilde na twee jaar Sunweb iets nieuws. FDJ wordt een mooie uitdaging waar ik naar uitzie. Ik krijg een vrije rol, mag in de finale voor mijn eigen kans gaan en daar ben ik best blij mee. Na de strandrace in Egmond gaan we op trainingskamp naar Frankrijk en in februari gaan we met de ploeg naar Spanje.’ De Haarlemse Yvonne de Jong, die als vierde de finish passeerde, liep bij een vervelende val een hoofdblessure op. Jip van den Bos (Boels Dolmans) uit Oostknollendam stapte na een val in haar eerste strandrace uit de wedstrijd. ‘Ik wilde met het oog op het wegseizoen geen risico nemen.’

Uitslag Strandrace Brouwersdam-Ouddorp voor vrouwen: 1. Rozanne Slik (Bergen), 2. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 3. Demi de Jong (Alkmaar), 4. Yvonne de Jong (Haarlem), 5. Terry Fremineur (Gistel, B.), 6. Ines Klok (Rockanje), 7. Céline van Houtum (Den Dungen), 8. Rosa van Doorn (Opperdoes), 9. Patricia Doorn-van der Wel (Melissant), 10. Anne van de Swaluw.

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl