Kijk ook eens op

Volg onsVan Kessel wint Leuven

Zondag 07 januari 2018

Offroad - Corné van Kessel heeft een nieuwe zege aan zijn palmares toegevoegd. De Brabander won de veldrit van Leuven.

Van Kessel was op papier de favoriet en maakte die rol waar. Mathieu van der Poel, Lars van der Haar, Wout van Aert en Toon Aerts ontbraken in deze veldrit.

In deze Soudal Classic Cross bood Clement Venturini het langst tegenstand, maar hij kon Van Kessel niet van de winst houden. Michael Vanthourenhout ging als derde het podium op. David van der Poel werd negende.

"Ik wist dat ik er vandaag voluit voor moest gaan. Als Wout en Mathieu niet aan de start staan moet je je kans grijpen en uit de schaduw treden. Dat ik na een lange solo naar de overwinning zou rijden had ik nooit verwacht. Dat maakt het des te mooier. Op de weg reed Venturini een hoog tempo, dus moest ik hem op de technische stukken onder druk zetten." 

"Op het einde maakte ik nog een stuurfoutje waardoor Venturini weer iets dichter kwam. Sven riep dat ik mijn eigen ding moest blijven doen. Dat is gelukt."

"Nu komen de kampioenschappen eraan. In elke wedstrijd geef ik het beste van mezelf. Samen met mijn trainer Kris Wouters heb ik een programma opgesteld waarbij ik in elke wedstrijd fris aan de start sta."

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl