Kijk ook eens op

Volg onsKessler krijgt haar zin in Egmond

Zaterdag 13 januari 2018

Offroad - Nina Kessler wint haar wedstrijdjes op de weg, werd met Kirsten Wild nationaal kampioen op de koppelkoers, maar kreeg met de zege in de Egmond-Pier-Egmond de kers op de taart.

Tekst en foto: Dan Rolandus

"Ik zou eigenlijk de Zesdaagse in Bremen rijden, maar toen ik niet in aanmerking kwam voor de WB-wedstrijd in Minsk had het voor mij weinig zin meer om op de baan te blijven rijden en heb ik voor Egmond gekozen. Ik had nog geen meter op het strand gereden, heb mijn fiets getest en deze werd goed bevonden en is geslaagd" glunderde Nina Kessler. "Pauliena Rooijakkers was de grote favoriet, maar ik heb haar niet gezien. Ik heb vol gas gegeven en bij de Pier waren we nog met z’n tweeën over. Ik ben bij Castricum van Rozanne Slik weggereden. Het was tof dat de recreanten voor zover kon vrij baan voor ons maakten. Ik heb er een paar keer dicht bij de overwinning gezeten, maar nu ik het niet had verwacht win ik de mooiste strandrace van Nederland.’"Rozanne Slik was content met haar tweede plaats. "Ik bleef op tien meter van Nina hangen, maar kwam niet dichter. Ik moest wel door blijven trappen om Ellen van Dijk voor te blijven" aldus de renster van FDJ/Nouvelle Aquitaine-Futuruscope. Ellen van Dijk stapte als derde op het podium."‘Het was leuk om een echte vrouwenwedstrijd te rijden. Bovendien kreeg in nu weer eens een rugnummer opgespeld, dus dan weet je dat je ergens voor rijdt. Het ging best lekker, kwam nog wel wat dichter bij de twee vluchters, maar moest het op het technische deel afleggen" aldus de net uit Portugal teruggekeerde renster van Team Sunweb.

Uitslag 20e AGU Egmond-Pier-Egmond voor licentiehouders vrouwen: 1. Nina Kessler (Velserbroek), 2. Rozanne Slik (Bergen), 3. Ellen van Dijk (Woerden), 4. Terry Fremineur (Gistel, B.), 5. Maud Rijnbeek (Limmen). Dan Rolandus.

 

 

 

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl