Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Europees kampioen Jasper Ockeloen wint strandklassieker

Zaterdag 13 januari 2018

Offroad - Jasper Ockeloen kwam, zag en overwon in Egmond aan Zee. De strandbiker van Grinta Bestrating.NL liet in sprint van de AGU Egmond-Pier-Egmond evenals in Ouddorp zijn ploeggenoot bij Monckey Town, Rick van Breda achter zich. Nationaal wegkampioen Ramon Sinkeldam (FDJ) hield Thijs Zonneveld (Giant/Theo Schilder) op plaats drie van het podium.

Tekst: Dan Rolandus

"Ik heb nog nooit in Egmond gewonnen, het is de klassieker onder de strandraces, had deze dus hoog op m’n lijstje staan", straalde Europees strandkampioen Jasper Ockeloen van oor tot oor. "Het was met de wind op kop best lastig om weg te rijden, wilde mijn krachten niet verspelen, omdat ik op de terugweg gokte op de technische stukken. Rick van Breda en Bram Rood waren in het eerste deel vertrokken. Ik ben naar Peter Koning toegereden waarop Thijs Zonneveld en Ronan van Zandbeek aansloten, maar niet wilden doorrijden. Ik ben bij Castricum over de balen gesprongen en heb Zonneveld en Koning van me afgeschud en ben naar Rick toe gereden, waarop ik hem in de sprint heb geklopt" analyseerde de Europees kampioen zijn zevende strandzege.

Reclame

De twintigste editie van de AGU Egmond-Pier-Egmond over 38 kilometer trok 3500 deelnemers naar de Boulevard-Noord, ofwel de Champs Elysées van Egmond aan Zee. Pettenaar Rick van Breda en Bram Rood (KMC Fruit to Go) trokken in de aantrekkelijke toprace langs de Noord-Hollandse Noordzeekust met de wind op de kop richting Wijk aan Zee al snel aan hun stutten. De twee bouwden een voorsprong op van een kleine halve minuut. Na 16 kilometer kreeg Bram Rood een lekke band en kwam Van Breda alleen voorop te zitten. "Ik reed in één keer lek, jammer, want we lagen in ideale positie. Ik kon het euvel niet verhelpen, kreeg nog een wiel van Gerben (Mos, DR), maar het was gewoon over. Lekke banden horen er ook bij, maar dit was geen lekker moment’, aldus de inwoner uit Broek op Langedijk. Rick van Breda wist inmiddels een groep van tien achtervolgers achter zich onder wie Jasper Ockeloen, Peter Koning, Ramon Sinkeldam, Robbert de Nijs, Thijs Zonneveld, Ivar Slik, Ronan van Zandbeek en thuisrijder Tibor Zwaan. Bij het keerpunt bij de Pier had Rick van Breda nog twintig seconden voorsprong op de achtervolgende groep. Na de afgang bij Castricum kreeg Rick van Breda aansluiting van Jasper Ockeloen. De twee reden kop over kop door, maar bij de laatste technische opgang naar de Boulevard-Noord trok Jasper Ockeloen evenals in Ouddorp voorgoed aan zijn stutten, in 1.03.00 uur op weg naar de zevende overwinning. ‘Gewoon kut’, baalde de met zijn tweede plaats diep teleurgestelde Rick van Breda. ‘Dit had niet mogen gebeuren. Jasper zat in mijn wiel. Ik gokte nog op de sprint, maar ik had geen jus meer in de benen.’ Jordy Buskermolen passeerde de finish in de grote groep. ‘Ik zat in de achtervolgende groep, voelde me goed, maar kreeg een lekke band was het over. Soms zit het mee, soms tegen", aldus de winnaar van vorig jaar.

Uitslag 20e AGU Egmond-Pier-Egmond voor licentiehouders: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Rick van Breda , 3. Ramon Sinkeldam (Assendelft), 4. Ramon Zonneveld (Amsterdam), 5. Robbert de Nijs (Warmenhuizen), 6. Davy Commeyne (België), 7. Ivar Slik (Bergen), 8. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 9. Tibor Zwaan (Egmond aan Zee), 10. Jari Salomein (Adinkerke, B.).

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl