Kijk ook eens op

Volg onsRonan van Zandbeek sterkste in Strandrace Boelies

Zaterdag 20 januari 2018

Offroad - Ronan van Zandbeek soleerde in de derde editie van de Open Regio Beachrace naar de overwinning. De nationaal strandkampioen reed zich in de Strandrace Boelies Hellevoetsluis evenals in de Strandrace ’t Gorsje bij Ouddorp/Brouwersdam in de voorlaatste ronde los van Marc Kivits. Na lang wachten completeerde de Belg Tom van Loon op plaats drie het podium.

Tekst en foto: Dan Rolandus

Ronan van Zandbeek uit Schijndel nam al in de eerste ronde van de 4 kilometer lange ronde over het Noordzeestrand nabij de Haringvlietdam het initiatief en kreeg zijn ploeg- en plaatsgenoot bij Invicta Watches, Marc Kivits met zich mee. Daarachter volgden op gepaste afstand de Brabander Robbie Gevers (Invicta Watches) en de Belgen Nick Vlaminck en Tom van Loon. Het peloton werd aangevoerd door Hellevoeter Michael Vingerling, de Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk, de Flakkeeenaars John Roos en Sander van der Velde (beiden Cyclingteam Flakkee) en de Belg Hans Jurgen Verselder. Na ruim een halfuur koers was de zestien koppen tellende derde groep uitgedund tot vijf man met daarin Daan van Sintmaartensdijk (Alecto Cycling Team CT), John Roos, Cornelis Bakker, Sander van der Velde en Hans Jurgen Verselder. Ronan van Zandbeek reed zich in de laatste ronde los van de leider van het Beachraceklassement, Marc Kivits en snelde vervolgens naar zijn zesde seizoenzege. Even leek het podium geel gekleurd, maar Invictabiker Robbie Gevers moest uiteindelijk in de laatste ronde Tom van Loon uit het Belgische Gierle voor zich dulden. Ronan van Zandbeek was net terug van een trainingsstage op Mallorca. ‘Ik ben na Egmond meteen naar Mallorca gevlogen om onder een behaaglijk temperatuurtje zo’n vijf tot zes uur intensief te trainen. Het was in de kou dus even wennen. We probeerden Robbie (Gevers, DR) nog terug te laten keren. Ik ben op het technische stuk van Marc weggereden’, aldus nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek, die de organisatie loofde met het technische en speelse parcours. ‘De opgangen waren door het mulle zand uitdagend. Bovendien heerst er onderling een leuke sfeer, dat is heel veel waard.’ Nationaal strandkampioene Pauliene Rooijakkers ontbrak bij Boelies. De Brabantse bleef achter op Mallorca om daar samen met Marianne Vos (ter voorbereiding op het WK Veldrijden in Valkenburg) te trainen. De laatste strandrace uit de Open Regio Beachrace is op zaterdag 10 februari, de Strandrace C-Side van Ouddorp.

Uitslag Strandrace Boelies Hellevoetsluis: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Marc Kivits (Schijndel), 3. Tom van Loon (Gierle, B.), 4. Robbie Gevers (Schijndel), 5. Nick Vlaminck (Koekelare, B.), 6. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 7. John Roos (Middelharnis), 8. Cornelis Bakker (Dirksland), 9. Hans Jurgen Verselder (Ertvelde, B.), 10. Sander van der Velde (Oude Tonge).

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl