Kijk ook eens op

Volg onsSlagter is direct van waarde voor Dimension Data

Zondag 21 januari 2018

Elite men - Met een derde plek in het eindklassement van de Tour Down Under scoorde Tom-Jelte Slagter niet alleen veel publiciteit voor zijn nieuwe werkgever Dimension Data, de ploeg scoorde er ook veel WorldTour-punten mee.

De Zuid-Afrikaanse formatie staat nu derde in de WorldTour-stand voor ploegen. Mitchelton-Scott - de ploeg die het eindklassement won met Daryl Impey - bezet de koppositie. LottoNL-Jumbo is negende. Robert Gesink werd tiende in het eindklassement Down Under, George Bennett elfde.

Het klassement werd zoals verwacht gemaakt in de zaterdagrit naar Willunga Hill. In de top van het klassement veranderde er daarna niet veel meer. De slotrit ging nog naar André Greipel.

Slagter - die deze wedstrijd won in 2013 - was tevreden met zijn podiuplek. "Ik ben heel tevreden en blij dat we deze derde plek konden vasthouden en trots op wat de ploeggenoten voor me hebben betekend deze week. Ik kwam met veel motivatie aan de start van deze wedstrijd. Aan het einde van de Tour Down Under kan ik zeggen dat ik trots en blij ben op het resultaat.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl