Kijk ook eens op

Volg onsJelle van Gorkom buiten levensgevaar

Maandag 22 januari 2018

Offroad - Jelle van Gorkom laat voorzichtig vooruitgang zien en is nu buiten acuut levensgevaar, dat meldt Topsportcentrum Papendal.

"Hij is ontwaakt uit zijn coma, al is hij nog licht bij bewustzijn en kwetsbaar. Van Gorkom reageert op prikkels, maakt contact en geeft blijk van herkenning. Dit ontwikkelt zich zeer langzaam en kost Jelle veel kracht. Een belangrijke eerste stap, de artsen doen nog geen uitspraak over de neurologische gevolgen van het ongeval. Het is duidelijk dat Van Gorkom een lange revalidatieperiode wacht, waarbij er geen garanties zijn op volledig herstel." 

Dinsdagmiddag 9 januari kwam BMX’er Jelle van Gorkom ernstig ten val tijdens een training op Papendal. Van Gorkom liep bij zijn val gebroken ribben, een breuk in het gezicht, een scheurtje in de schedel en beschadigingen aan de lever, milt en nieren op. Om zijn lichaam de tijd te geven om te herstellen werd hij slapende gehouden. Op zaterdag 13 januari werd duidelijk dat hij geen slaapmedicatie meer kreeg toegediend en op eigen kracht moest ontwaken uit zijn coma.

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl