Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vreugendenhil wint MTB Beach Challenge

Zondag 28 januari 2018

Offroad - Stefan Vreugdenhil zegevierde in de vierde editie van de Epayroll Westland MTB Beach Challenge ’s-Gravenzande naar de overwinning. De Westlander liet in de sprint van de opgang naar het Strandpaviljoen Zomertijd achtereenvolgens de Brabander Marc Kivits en de Westlander Peter van Dijk achter zich.

Tekst en foto: Dan Rolandus

Stefan Vreugdenhil maakte in de finale deel uit van een kopgroep van zes man met verder nationaal strandkampioen Ronan van Zandbeek, Marc Kivits, Robbert Keus (allen Invicta Watches), Nick van der Meer en Peter van Dijk (beiden Westland Wil Vooruit). Nadat Marc Kivits zijn avontuur op niets had zien uitlopen en Naaldwijker Robbert Keus moest afhaken, demarreerde Peter van Dijk. De 31-jarige oud-prof van onder meer de Spaanse continentale wielerequipe Azysa-Conor, de Amerikaanse ct-ploeg Jamis Sutter/Home Pro Cycling Team en het Griekse SP.Tableware kreeg na de Zandmotor Marc Kivits en Stefan Vreugdenhil in zijn wiel mee. In de sprint koos Stefan Vreugdenhil het goede pad en snelde vervolgens naar de overwinning. ‘Het ging aanvankelijk niet zo goed, had de hele race zware benen’, gaf de winnaar uit het KMC/Go to Fruit Team aan afgezien te hebben tijdens de zware winderige race langs de woelige Noordzeekust. ‘Ik gokte uiteindelijk goed door achter Peter en Marc aan te springen. Nadat we een gat hadden geslagen hebben we kop over kop doorgereden. Bij het keerpunt in Hoek van Holland was het met de harde wind in de rug volle bak richting finish. Ik koos het goede spoor’, aldus de in Zwaanshoek woonachtige Naaldwijker. De Westlander, die ook in 2016 won in ’s-Gravenzande, gaf te kennen dat hij tijdens het NK-Strandrace in Castricum zijn laatste wedstrijd voor het KMC Fruit to Go team te rijden. ‘Door mijn drukke werkzaamheden als mecanicien bij de Belgische baanploeg (onder leiding van bondscoach Peter Pieters, DR) kan ik minder tijd vrijmaken voor de strandraces.’ Marc Kivits, die het lange tijd solo probeerde, maar met de kop op de wind voor de Zandmotor werd ingerekend, baalde als een stekker bij het passeren van de finish. ‘Ik ging de sprint te vroeg aan, had het wat slimmer moeten aanpakken, maar uiteindelijk mag ik met de tweede plaats niet ontevreden zijn.’ Peter van Dijk was heel blij met z’n derde podiumplaats. ‘Ik rijd dit seizoen voor het eerst op het strand, vind het machtig mooi, weet inmiddels wel dat je bij de start goed gepositioneerd moet staan, want bij een slechte start is het bijna onmogelijk om nog terug te komen. Ik zat in de Strandrace van Noordwijk al goed mee, maar kwam tekort op de technische stukken, zoals in het mulle zand. Het was vandaag in ’s-Gravenzande met die harde wind een zware koers. Een koers met power en snelheid dat me goed ligt. Bovendien was het voor Westland Wil Vooruit een thuiswedstrijd dus was ik ook nog eens extra gemotiveerd.’ De 31-jarige Peter van Dijk zal na twee jaar voor Westland Wil Vooruit te hebben gereden het komende seizoen niet meer uitkomen op de weg. ‘Ik heb vorig jaar mijn heup gebroken en wil voor mijn werk geen risico meer nemen. Ik blijf wel trainen en wil volgend seizoen meer wedstrijden op het strand gaan rijden.’

Alieke Hoogenboom

Alieke Hoogenboom uit Roelofarendsveen zegevierde bij de vrouwen. ‘Ik was bang dat ik de benen van de strandrace van Egmond nog in de benen zou hebben, maar dat viel eigenlijk nog wel mee. Ik ben vanuit de start meteen weg gereden. Ik kon op de slechte stukken van het strand goed uit de voeten. Terug zat ik in een groepje mannen en ben uiteindelijk met Pim de Waard naar de finish gereden’, aldus analyseerde Alieke Hoogenboom haar race.

Goede doel

De vierde editie van de Epayroll Westland Beach Challenge ’s-Gravenzande stond evenals in de voorgaande strandjaargangen in het teken van het goede doel. ‘De strandrace heeft ruim zevenduizend (€ 7.000,00) €uro opgebracht’, liet medeorganisator Rombout Korteweg weten. ‘Tweeduizend €uro gaat voor de aanleg van een Jeu de Boules baan naar de Stichting Pallia in ’s-Gravenzande en vijfduizend €uro is bestemd voor de Alzheimer Stichting Nederland.

Uitslag 4e Epayroll Westland Beach Challenge ’s-Gravenzande voor licentiehouders: 1. Stefan Vreugdenhil (Zwaanshoek), 2. Marc Kivits (Schijndel), 3. Peter van Dijk (Roelofarendsveen), 4. Nick van der Meer (Honselersdijk), 5. Daniel Langereis (Delft), 6. Sjoerd Brandt (Monnickendam), 7. Arjan van der Niet (Katwijk), 8. Roy Beukers (Petten), 9. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 10. Ade de Brabander (Kwintsheul), 11. Robbert Keus (Naaldwijk). Vrouwen: 1. Alieke Hoogenboom (Roelofarendsveen), 2. Anne van de Swaluw (Kwadendamme), 3. Patricia Doorn-van der Wel (Melissant).

Foto: © Dan Rolandus Van voor naar achter: Peter van Dijk, Stefan Vreugdenhil en Marc Kivits.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl