Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

WK Veld: Brand start altijd om te winnen

Vrijdag 02 februari 2018

Offroad - Lucinda Brand is volgens bondscoach Gerben de Knegt dé troef bij de elite-vrouwen voor oranje zaterdag op het WK Veldrijden. Zelf staat de Nederlands kampioene ook met ambities aan het vertrek, zo zegt ze op de site van de KNWU.

Dit seizoen was Brand weer net iets succesvoller dan het jaar ervoor. De klassering op het Europees Kampioenschap was dezelfde: tweede. Vorig jaar op respectabele achterstand van Thalita de Jong, dit jaar na een spannende sprint achter Sanne Cant. Dit soort uitslagen en het behalen van de eerste échte prijs in het veld – de nationale titel – geven Brand veel vertrouwen richting het wereldkampioenschap in Valkenburg. “De Cauberg Cyclo-Cross was vorig jaar de eerste wereldbeker die ik reed en ik werd er direct vierde. Dat is wel een prestatie die mij motiveert richting het WK op grotendeels hetzelfde parcours. Maar dat geldt ook voor de vierde plek die ik vorig jaar behaalde op het wereldkampioenschap in Bieles (Luxemburg). Ik was daar al heel dichtbij een prijs.”

De inzet voor het komende WK in hetzelfde Limburg is een medaille. “Maar ook daar start ik om te winnen. Omdat ik geloof dat het mogelijk is en altijd voor het hoogst haalbare ga.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl