Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronan van Zandbeek spurt naar zege in Zeeland

Zondag 04 februari 2018

Offroad - Ronan van Zandbeek heeft zijn faam als nationaal strandkampioen waargemaakt door de Koga MTB Beachrace Zeeland zegevierend af te sluiten.

‘We hadden in het begin een aardige kopgroep. KMC (Bram Rood, Stefan Vreugdenhil en Ramses Bekkenk, DR) bleven kop over kop doorrijden waardoor het tempo hoog werd gehouden. Nadat de groep was uitgedund en Thijs Zonneveld en Rick van Breda erbij waren gekomen was het met zowel de wind mee als tegen niet zo spannend meer. Rick demarreerde op vijfhonderd meter twee keer, maar kwam niet weg. Ik was in de sprint het meest bang voor Thijs, maar hij zat in het mulle zand niet in mijn wiel. Bram Rood wel, maar met de wind op de kop kon hij niet over mij heenkomen’, aldus analyseerde de zegevierende Ronan van Zandbeek zijn race. De bikers zochten na de start voor de deur van Beachclub Perry’s in Scharendijke met de harde wind in de rug meteen de aanval. Eenmaal terug op het pad van de Brouwersdam formeerde zich een kopgroep van zeven man met daarin Ronan van Zandbeek, Ramses Bekkenk (KMC/Fruit to Go), Bram Rood (KMC/Fruit to Go), Bram Imming (Team Imming), Robbert de Nijs (Flexwinkel Racing Team), Sybren Welling ((Team Giant/Theo Schilders) en Stefan Vreugdenhil (KMC/Fruit to Go). De laatste drie moesten bij het opdraaien van het strand afhaken terwijl Thijs Zonneveld en Rick van Breda (Monkey Town) de oversteek maakten. De zes bleven vervolgens vooruit. Bram Imming kon het tempo niet meer volgen. De vijf overblijvers gingen op voor de winst. De Brabander Ronan van Zandbeek koos in zijn rood-wit-blauwe trui uiteindelijk het juiste spoor en liet daarbij achtereenvolgens de Noord-Hollanders Bram Rood, de onttroonde Thijs Zonneveld, Rick van Breda en de afgehaakte Ramses Bekkenk achter zich. Europees strandkampioen Jasper Ockeloen ontbrak in Scharendijke. Desondanks werd de mountainbiker van Grinta-Bestrating.nl eindwinnaar van het KNWU strandracetopcompetitieklassement. Thijs Zonneveld en Rick van Breda werden respectievelijk tweede en derde.

Pauliena Rooijakkers

Nationaal strandkampioene Pauliena Rooijakkers soleerde in de Koga MTB Beachrace Zeeland voor elitevrouwen naar de overwinning. De Haarlemse Yvonne de Jong passeerde de streep als tweede. Willemiek Meinders uit Dronten completeerde het podium. ‘Yvonne reed na de eerste kleine lus op het strand nog voor me. Ik had de snelheid van de wind mee. Toen ik bij haar aansloot ben ik er op en erover gegaan. Het was met de harde wind in de rug best afzien. Ik heb bij het keerpunt in mijn eigen tempo gewoon afstand gehouden. Ik ben kort geleden terug gekomen van een trainingskamp op Mallorca (met Marianne Vos, DR) en vrijdag gaan we met de ploeg voor tien dagen naar Calpe. Ik hoop op 3 maart de Strade Bianche te mogen rijden. Na het trainingskamp wordt de ploeg bekend gemaakt. Ben ik er niet bij, dan verdedig ik op zondag 4 maart in Castricum de nationale strandtitel’, aldus Pauliena Rooijakkers. Yvonne de Jong (Team Kees van der Niet), de eindwinnares van het KNWU Strandrace Topcompetitieklassement, passeerde de streep als tweede.

De karavaan met strandbikers zet aanstaande zaterdag de tenten op in Ouddorp voor de Strandrace C-Side Ouddorp. Op zondag 18 februari wordt de Strandrace van Rockanje verreden en het strandseizoen zal op zondag 4 maart worden afgesloten in Castricum met het Strandracekampioenschap van Nederland.

Uitslag Koga MTB Beachrace Zeeland voor licentiehouders: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Bram Rood (Broek op Langedijk), 3. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 4. Rick van Breda (Den Helder), 5. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 6. Tim Kerkhof (Nistelrode), 7. Bram Imming (Egmond-Binnen), 8. Sybren Welling (Groningen), 9. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 10. Richard Jansen (Assendelft). Eindwinnaar KNWU Strandracetopcompetitieklassement: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 3. Rick van Breda. Elitevrouwen: 1. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 2. Yvonne de Jong (Haarlem), 3. Willemiek Meinders (Dronten), 4. Céline van Houtum (Den Dungen), 5. Ines Klok (Rockanje). Winnaar KNWU Strandracetopcompetitieklassement: 1. Yvonne de Jong (Haarlem).



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl