Kijk ook eens op

Volg onsMarianne Vos wint overtuigend in Maldegem

Woensdag 07 februari 2018

Offroad - Marianne Vos heeft de veldrit van Maldgem gewonnen. De renster van Waowdeals Pro Cycling besloot op het laatste moment deel te nemen in deze veldrit en won overtuigend.

Het was de eerste zege voor Vos in deze winter. De voormalig wereldkampioene leidde van begin tot eind op deze snelle omloop. 

Annemarie Worst was de tweede Nederlandse op het podium. Na een beklijvend duel liet zijn Laurar Verdonschot achter zich. Achter Katie Compton werd Maud Kaptheijns vijfde. Wereldkampioene Sanne Cant moest genoegen nemen met een zevende plek. 

"De omstandigheden waren totaal anders dan afgelopen weekend. De Parkcross is altijd een snelle cross, maar met de bevroren ondergrond lag de snelheid nog iets hoger. Ik kon al snel mijn tempo rijden”, zegt Marianne Vos, die pas dinsdag besloot om deel te nemen. “Ik wilde het seizoen op een mooie manier beëindigen en dat is me vandaag gelukt. Deze overwinning is voor mij de bevestiging dat ik er fysiek best goed voorsta. Bovenal heb ik vandaag met plezier rondgereden. Het klopte allemaal.”

Ook Worst was content. "Ik wilde na het WK laten zien dat ik beter kon dan wat ik daar liet zien. En dat is gelukt. Met deze tweede plek ben ik echt wel tevreden."

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl