Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drie keer scheepsrecht voor Lars Horring

Dinsdag 23 juli 2013

Elite men - Lars Horring heeft tijdens het kampioenschap van Nederland voor elites zonder contract in de Acht van Chaam na twee mislukte pogingen eindelijk zijn gram gehaald door na een zinderende sprint achtereenvolgens Marco Brus en Peter Merx te kloppen en zich vervolgens zo trots als een pauw in de rood witte trui te laten hullen.

"Nu pak ik de titel wel,’’ schaterde de 25-jarige coureur uit het Drentse Valthe. "Ik werd in 2011 in Dalen derde en vorig jaar tweede in Exloo. Ik zat er nu weer bij, maar het was met zo ’n negen ronden te gaan nog heel ver. Desalniettemin wilde ik doortrappen, kreeg schrik toen er na twee (Pim de Beer en Jeroen Jansen, DR), nog een derde ‘groene’ man (Marco Brus, DR) bij kwam.

Moeilijk verhaal

Drie man van Baby Dump is rijkelijk veel als je er in je uppie tussen rijd. Ik heb vervolgens weinig meer ondernomen, gokte op mijn sprint. Dat liep nu eens goed af. Ik ben heel blij, het liep super, perfect. Nee, prof worden zal voor mij een moeilijk verhaal worden. Ik kan in de klassiekers goed meekomen, maar kom in de finale iets tekort om het ook daadwerkelijk af te maken. Tot vandaag dan,’’ aldus de dolgelukkige fysiotherapeut in Groningen.

Paul Tabak glunderde eveneens van oor tot oor. Zijn ploeg Ruiter Dakkapellen leek op sterven na dood, maar bleef uiteindelijk toch overeind. ,,Het is te gemakkelijk om te zeggen, maar na twee podiumplaatsen moest het een keer gebeuren, dat Lars op plaats één zou stappen. Deze overwinning is goed voor hem, zijn ploeggenoten en de sponsor. Het was de bedoeling de wedstrijd hard te maken en dat hebben we waargemaakt. De mannen hebben gedisciplineerd gereden, kweten zich goed van hun taak met de kampioen als eindresultaat,’’ loofde de ploegleider van Ruiter Dakkapellen zijn manschappen.

Slagveld

De 140 kilometer lange koers op het 5,4 kilometer lange parcours van de Acht van Chaam bleek onder extreem warme omstandigheden een waar slagveld. De sterke mannen kwamen stilaan bovendrijven. Na enkele mislukte schermutselingen reageerde Lars Horring na zo ’n zestig kilometer op een uitbraak van Jeroen Jansen, Pim de Beer, Twan van de Brand en Pim Klaver. Vervolgens sloten Stefan Breemes en Jordy Luisman aan en konden Marco Brus, Peter Merx en Rik Houwers hun karretje nog net aanpikken. De tien draaiden het grote rad en zagen de voorsprong oplopen tot ruim een minuut. Krap, maar waar vooraan de molen ronddraaide, daar zorgden de mannen van Baby Dump en Ruiter Dakkapellen op de kop van het peloton voor de nodige onrust.

Slotfase

Het leek in de laatste ronde nog spannend te worden, maar eenmaal opdraaiend in de Dorpstraat was de zaak geklonken. Marco Brus uit Schijndel leek de beste papieren te hebben, maar het was Lars Horring, die zijn wiel met een perfecte jump voor Brus en Merx over de finishlijn drukte.

"Ik heb een nieuwe fiets, maar haperde. Ik won nog wel een koers in België (Geel, DR), maar het zat niet echt lekker. Tijdens de sprint wilde ik doorschakelen naar de ‘elf’, maar haperde de versnelling waarop ik niet voluit kon spurten. Lars was er twee keer heel dichtbij, nu wordt hij kampioen. Best verdiend, maar na tweede plaatsen in De Ster van Zwolle en Oploo is het nu weer op het NK. Word ik kampioen, dan stijgen mijn kansen voor een profcontract, die is nu met één tel verschil verkeken. Ik zal er best een nachtje heel slecht van slapen,’’ baalde de Brabander.

Koos Jeroen Kers verklaarde in het fraaie Museum Acht van Chaam met heerlijke nostalgie en tragiek van vijfenzeventig vervolgen jaren, vooraf dat het wel heel moeilijk zou worden om de kampioenstrui te behouden. ,,Ik heb er een heel jaar ontzettend van genoten,’’ aldus de uittredend kampioen.

 Uitslag Kampioenschap van Nederland voor elites zonder contract in Acht van Chaam: 1. Lars Horring (Valthe), 2. Marco Brus (Schijndel), 3. Peter Merx (Warfhuizen), 4. Twan van den Brand (Volkel), 5. Pim Klaver (Zuidoostbeemster), 6. Jordy Luisman (Bergentheim ), 7. Rik Houwers (Delft), 8. Stefan Breemes (Amsterdam), 9. Pim de Beer (Bakel), 10. Jeroen Jansen (Nijmegen).

Door Dan Rolandus 
foto (c) Sportfoto.nlEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl