Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman op eindpodium Abu Dhabi

Zondag 25 februari 2018

Elite men - Wilco Kelderman is tweede geworden in het eindklassement van de Abu Dhabi Tour.

De renner van Team Sunweb schoof op de slotdag nog op naar een tweede plaats. Alejandro Valverde won zowel de afsluitende etappe over geaccidenteerd terrein als de ronde.

Kelderman eindigde als vijfde in de vijfde etappe , waarin ook Antwan Tolhoek (LottoNL-Jumbo) zich met een tiende stek liet opmerken. Tolhoek was blij met dit resultaat. “De jongens hebben mij vandaag perfect afgezet aan de voet van de beklimming. Ik draaide onderaan de klim bij de eersten mee omhoog. Ik dacht: ‘moet ik hier de koers gaan winnen ofzo’, zo goed werd ik afgezet. Dat gaf wel veel moraal om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb toen mijn eigen tempo gereden en kon nog bijna aansluiten bij de groep met Kelderman. Maar het is een goed teken en ik ben blij met dit resultaat in mijn eerste koers van het seizoen. Ik heb de afgelopen maanden hard gewerkt en ben dan ook blij om mijn seizoen meteen goed in te zetten. Dit geeft perspectief naar de koersen die gaan komen.”

Ook Kelderman was tevreden. "Ik bevond me in een goede positie aan het begin van de rit en we hebben geprobeerd er het beste uit te halen. De dag ging goed en ik kon samen met Tom goed de slotklim oprijden. Tom kreeg met pech te maken en viel daarna weg. Toen ben ik mijn eigen race gaan rijden. Ik kon goed snelheid houden op de slotklim en het resultaat was behoorlijk goed. Ik ben blij met waar ik sta op dit moment en met mijn prestatie hier."

Foto: © LaPresse - Ferrari / Paolone



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl