Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild naar wereldititel op WK scratch

Woensdag 28 februari 2018

Track - Kirsten Wild is het WK op de baan begonnen met een gouden medaille op de scratch. 

De Overijsselse kon juichend over de streep komen nadat ze op vijf ronden voor het einde vol ten aanvol trok, nadat ze had gereageerd op een uitval van Katie Archibald.

Het is voor Wild haar tweede wereldtitel uit haar loopbaan. De renster van Wiggle-High 5 komt nog op drie onderdelen uit op het WK Baan in Apeldoorn. 

Achter de Belgische Jolien D'Hoore werd Amalie Dideriksen derde.

Wild was uiteraard dolgelukkig met de zege. "Het is heel bijzonder om zo aan dit WK te beginnen. Mijn eerste wereldtitel in Parijs was heel speciaal, omdat het de eerste was, maar deze thuisoverwinning kan daar zeker mee wedijveren. Ik hield me in het begin van de wedstrijd bewust rustig, ik wist dat de concurrentie hier op deze thuisbaan naar me keek. Maar ik liet me niet uit de tent lokken. Toen Katie Archibald ging, wist ik dat ik moest reageren, zij was één van de rensters die ik had aangeduid. Toen ik zag dat Peter Schep heel enthousiast werd aan de zijlijn, wist ik dat ik door moest gaan toen ik Archibald voorbij reed. Het is altijd gokken op zo'n moment. Je hebt altijd het risico dat je met lege handen staat, maar het pakt geweldig uit." Wild zocht direct de tribune op met haar supporters en familie. Maar wilde nog geen voorschot op meer nemen. "Zoals ik al voor het WK zei, bestaan er geen garanties. Ik ben in vorm, dat is duidelijk, maar het is niet zo dat ik gegarandeerd die andere gouden medailles kan ophalen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl