Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zilver voor Nederlandse teamsprintvrouwen

Woensdag 28 februari 2018

Offroad - De Nederlandse teamsprintvrouwen hebben ons land een tweede medaille bezorgd op het wereldkampioenschap op de baan in Apeldoorn. 

Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx namen het in de finale op tegen de favoriete Duitse vrouwen Miram Welte en Kristina Vogel.

Omdat Hetty van de Wouw en Laurine van Riessen de kwalificatie reden, mochten zij ook mee op het podium. 

Het brons ging naar Rusland. 

Het was geen voorspelde finaleplaats voor Nederland. Lamberink: "De Duitsers en Russen zijn normaal gesproken sneller, maar nu bleken wij vandaag heel snel. Het is voor mij heel bijzonder dat ik mijn eerste elite-podiumplaats pak. Het was vooraf duidelijk dat Laurine en Hetty de kwalificatie reden en ik met Shanne de finale. De tijden zouden doorslaggevend zijn en toen mocht ik nog een keer aantreden. Maar dit is echt een teamprestatie. Heel bijzonder om hier voor eigen publiek een medaille te behalen. Ik wist dat mijn grootste kans op dit onderdeel lag en ben blij dat die medaille binnen is."

Shanne Braspennincx vond het een geweldig WK-begin. "Het is mooi wat we hier als Nederlandse ploeg laten zien op de eerste dag van het WK, we zijn echt weer een oranje eenheid geworden, misschien wel omdat we hier het wereldkampioenschap in eigen huis hebben. Dat motiveert ons allemaal. Dit is voor ons een heel mooi begin van ons sprinttoernooi. Hopelijk zit er nog meer in. Maar deze is alvast binnen."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl