Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verwarring troef in Tour de Alsace

Zaterdag 27 juli 2013

Elite men - v class="entry-content">

De vierde etappe van de Tour de Alsace eindigde in een massasprint die merkwaardigerwijs aan twee kanten van het hek werd verreden omdat het eerste peloton verkeerd gestuurd werd. Stan Godrie sprintte achter de Australische spurter Caleb Ewan naar een dichte ereplaats maar wel aan de verkeerde kant van de afzetting. Simon Zahner werd uiteindelijk als winnaar aangewezen, hij passeerde de daadwerkelijke streep als eerste.

“Het was een chaotisch eind van een etappe die tot in de slotkilometer heel gecontroleerd leek” meldde ploegleider Richard Groenendaal er na afloop over. “Het is heel zuur dat het peloton uiteindelijk verkeerd gestuurd wordt in de slotfase, maar een sprint was onvermijdelijk. Er waren nog enkele beklimmingen in de route opgenomen in de slotfase maar de laatste twintig kilometers voerden bergafwaarts richting Colmar. Toen was een vroege kopgroep van zeven allang ingerekend, wij hadden daar echter niemand bij.”

Het peloton viel nog wel uiteen op het eind, maar Groenendaal zag klassementsrenner Tusveld en drie ploeggenoten makkelijk stand houden in het eerste peloton. Alleen Gert-Jan Bosman kwam op lichte achterstand binnen in een tweede peloton. “Achteraf zijn we vooral blij dat iedereen veilig over de streep is gekomen, je moet er niet aan denken wat er in de slotfase nog mis had kunnen gaan” concludeerde Groendendaal vanuit Colmar.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl