Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jasper Ockeloen naar Nederlandse strandtitel

Zondag 04 maart 2018

Offroad - Jasper Ockeloen heeft tijdens het Nederlands Kampioenschap Strandrace in Castricum de nationale strandtitel bij de licentiehouders binnen gehaald. De Europese strandkampioen, die uitkomt voor Grinta-Bestrating.nl, liet zijn naaste belager Robbert de Nijs achter zich. Uittredend strandkampioen van Nederland Ronan van Zandbeek legde beslag op de derde podiumplaats.

Tekst: Dan Rolandus

De zevende editie van het KNWU Strandrace Kampioenschap van Nederland werd verreden onder ideale weersomstandigheden. Het talrijke publiek zag de strandbikers voor de deur van start en finishplaats Strandpaviljoen Deining over een afstand van 38 kilometer richting Egmond aan Zee en terug richting Heemskerk liefst vijf keer langskomen. De in Amstelveen woonachtige Dordtenaar Jasper Ockeloen en Robbert de Nijs (Flexwinkel/AGU MTB Racing Team) uit Warmenhuizen hadden zich bij de eerste doorkomst van de race langs de Noordzeekust losgemaakt van het peloton. Ronan van Zandbeek (Invicta Watches), Richard Jansen (Team Imming), nationaal strandkampioen 2016 Thijs Zonneveld (Giant/Theo Schilder) en voormalig strandkoning Ramses Bekkenk (KMC/Fruit to Go) zaten in de achtervolging. Ockeloen en De Nijs bleven de strandcross echter bepalen en sprongen moeiteloos over de strobalen. Amsterdammer Thijs Zonneveld en Ramses Bekkenk uit Alkmaar moesten bij het viertal achtervolgers afhaken waardoor Ronan van Zandbeek uit Schijndel en Richard Jansen uit Assendelft achter de leiders opgingen voor het brons. Het was uiteindelijk de Brabander, die het podium voltooide.

Top parkoers

"Het parkoers was kort, leuk met technische passages, die me wel lagen" gaf Jasper Ockeloen aan dat het rondje van 7,6 kilometer op zijn lijf was geschreven. "Ik voelde dat ik de sterkste was, maar Robbert (de Nijs, DR) en ik zijn samen blijven rijden. Ik ben bij de laatste passage van hem weggereden" analyseerde de biker van Grinta-Bestrating.nl zijn race naar de tweede nationale strandtitel. Jasper Ockeloen kijkt met een 23-ste plaats in de eindrangschikking ook met veel voldoening terug op de Sunshine Cup op Cyprus. "Het was een internationale wedstrijd van een hoog niveau, goed in de aanloop naar het crossseizoen. Ik wil nu kijken hoe ik me in de crosscountry verder kan ontwikkelen en later bekijken of het realistisch is om op te gaan voor de Olympische Spelen 2020 in Tokio" aldus de nationaal MTB Marathonkampioen 2016, die zich snel na zijn race terug spoedde naar zijn stand Sockeloen op de Jaarbeurs Bike Motion BeNeLux in Utrecht. Robbert de Nijs stelde zich tevreden met de tweede plaats. "Ik wil graag winnen, maar als je verliest van iemand die bijna het hele seizoen zijn wedstrijden wint en sterker is, moet je daar vrede bij hebben", erkende de Noord-Hollander de kracht van Jasper Ockeloen. "Ik ben het meest tevreden over de wijze waarop ik de koers met veel intensiteit heb beleefd en daarmee toegroei naar de topvorm voor het mountainbikeseizoen. Deze race was superbelangrijk. Ik ben heel diep gegaan, dat ik na de finish bijna moest kotsen. Ik heb de afgelopen winter vooral getraind op volume, nu nog een maandje trainen op intensiteit en dan ben ik gewoon klaar voor de eerste WB-wedstrijd de Roc Laissagais in Laissac in Frankrijk, tevens een mooie aanloop naar het EK op 22 april in de Marathon in Spilimbergo in Italië." KNWU-commissielid Martin Pieterse sprak lovend over een bijzonder geslaagd NK. "Het was prachtig weer op een schitterend parkoers en een fantastische locatie. Mooie wedstrijden gezien met terechte winnaars."

Uitslag KNWU Strandkampioenschap van Nederland in Castricum voor licentiehouders: 1. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 2. Robbert de Nijs (Warmenhuizen), 3. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 4. Richard Jansen (Assendelft), 5. Sem Huitema (Schoorl), 6. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 7. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 8. Bram Imming (Egmond-Binnen), 9. Peter Koning (Venhuizen), 10. Roy Beukers (Petten), 11. Stefan Vreugdenhil (Zwanenburg), 12. Robbie Gevers (Schijndel), 13. Marc Kivits (Schijndel), 14. Sander Lormans (Heemskerk), 15. Jim van den Berg (Amsterdam). Uitslag Basisleden: 1. Ronald de Jong (Zoetermeer), 2. Henk Verdonk (Egmond aan den Hoef), 3. Dirk Jan van Reek (Voorhout), 4. Ron Boelemaker (Egmond aan Zee), 5. Wim Verdonk (Egmond aan den Hoef). Uitslag Cyclo’s: 1. Frans van Amersfoort (Castricum), 2. Martin Brouwer (Egmond aan den Hoef), 3. David van Diepen (Bakkum).

Foto: Martin Pieterse



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl