Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen is winnaar in Parijs-Nice

Maandag 05 maart 2018

Elite men - Dylan Groenewegen heeft de tweede etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven.

De 187,5 kilometer lange etappe van Orzonville naar Vierzon was heel lang een wandeletappe met een gemiddelde van amper 33 kilometer in de eerste drie uur van de wedstrijd. De etappe werd uiteindelijk mede gekleurd door Lars Boom, die mee zat in de kopgroep van de dag. Nadat een deel van de zes koppige kopgroep was ingelopen, zorgde Boom er mede voor dat het restant van de kopgroep in de kraag gevat werd in de finale. Daarna werd Groenewegen perfect in stelling gebracht door Robert Gesink, Paul Martens, Tom Leezer, Amund Grondahl Jansen en Timo Roosen.

Groenewegen zelf vond het een mooie overwinning en een van en voor de ploeg. “Het was een lastige sprint. De laatste tweehonderd meter gingen aardig omhoog. Ik werd door de jongens perfect afgezet voor de laatste bocht. Ik zat in een goede positie voor de sprint. Toen ik op kop kwam, ben ik de sprint gewoon aangegaan en niemand die er nog over kwam. Ik ben blij met deze overwinning, want ik klop hier toch veel goede sprinters zoals Viviani, Démare en Greipel. Het doet altijd deugd om die topsprinters te kunnen verslaan. Ik ben mijn ploeggenoten zeer dankbaar, want zonder hun was dit nooit gelukt.”

Mike Teunissen (Sunweb) eindigde opnieuw in de top 10, ditmaal als zesde. De Limburger staat nu derde in het klassement.

Foto: © ASO/Alex Broadway



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl