Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jaspers stunt met vierde plaats op WK BMX

Zondag 28 juli 2013

Offroad - Martijn Jaspers stuntte vanmorgen met zijn finaleplaats bij de elite-men op het wereldkampioenschap BMX in Auckland, Nieuw-Zeeland. De Overijsselse BMX'er - die de afgelopen jaren zijn eigen plan trok - miste met zijn vierde plaats op een haar na een medaille op dit WK.

Waar veel Nederlanders moeite hadden met de relatief smalle baan in Auckland, leek Jaspers zich als een vis in het water te voelen op het WK-traject in Nieuw-Zeeland. Twan van Gendt leek eveneens op weg naar een finaleplaats, maar werd een bocht uitgewerkt in de halve finale en geraakte daardoor -net als Joris Harmsen - niet in de eindstrijd. Bij de vrouwen was Laura Smulders en Merle van Benthem hetzelfde lot beschoren, ook voor hen hield dit WK op in de halve finale. Bij de junior-vrouwen werd Viviana van Hees vijfde op deze mondiale titelstrijd. Voor bondscoach Bas de Bever betekende dit alles dat de medailloogst beperkt bleef tot een bronzen plak voor Niek Kimmann op de Time Trial.

WK Rotterdam

Volgend jaar vindt het WK BMX plaats in Rotterdam. Organisator Eric Kersten was met een afvaardiging afgereisd naar Auckland om daar te zien wat er bij een wereldkampioenschap komt kijken. Zijn bedrijf The Organizing Connection heeft wel ervaring met een SX-manche (wereldbeker) BMX op Papendal. De titels gingen naar Liam Philips (mannen) en Caroline Buchanan (vrouwen).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl