Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rick Ottema wint Ronde van Groningen

Zaterdag 17 maart 2018

Elite men - De Ronde van Groningen heeft een zege opgeleverd voor Rick Ottema en rondde daarmee de overmacht van zijn team Alecto Cycling vakkundig af.

De Groninger reed in de slotomloop van elf kilometer weg uit een kopgroep van drie, waar hij met René Hooghiemster en Daan van Sintmaartensdijk twee ploeggenoten vertegenwoordigd wist. Jasper Bovenhuis was de renner van Vlasman die het langst stand hield.Achter Ottema sprintte Jasper Bovenhuis naar de tweede plek, René Hooghiemster werd derde.

Kopgroep van elf

De vier bleven in de finale over uit een kopgroep van elf met daarbij oorspronkelijk ook Martijn Keizer (NWVG), Jeff Vermeulen (VolkerWessels-Merckx), Joey van Rhee, André Looij, Stephan Bakker(Monkeytown), Robin Wennekes (Vlasman) en Folkert Oostra (Alecto).

Blij met thuiszege

Ottema was uiteraard blij met zijn thuiszege, nadat hij vorige week nog zesde werd in de Ronde van Drenthe. "Toen we op het laatst met drie man van dezelfde ploeg over waren in een kopgroep van vier, moesten we het natuurlijk afmaken. René Hooghiemster zei dat hij ook nog goed was, maar dat het sowieso voor mij was vandaag in deze wedstrijd, die voor mij toch een thuiswedstrijd is. René ging eerst aan, maar Jasper Bovenhuis reageerde direct sterk. Toen ging ik aan, maar met een ploeggenoot in mijn wiel. Ik kon direct een kloof slaan en toen heb ik niet meer omgekeken tot vlak voor de finish. Ik ben heel blij met deze winst." De coureur uit Muntendam won een heroïsche editie."Het was zeker niet onverantwoord, er lag geen sneeuw en tegen de kou konden we ons kleden. Ik had nooit gedacht dat het veld zo snel uit elkaar zou vallen. Als team waren we vandaag zo sterk. Mooi dat we het zo af konden maken."

Hoogst haalbare voor Bovenhuis

Jasper Bovenhuis legde zich noodgedwongen neer bij zijn tweede stek. "Er viel weinig tegen te beginnen met drie mannen van Alecto Cycling. Ik voelde me sterk en kon ook tot het einde toe mee. Maar in de finale gingen de drie van Alecto om beurten aanvallen. Dan kun je niet bezig blijven. Bovendien raakte ik net even in de berm op het moment dat Rick wegreed. Toen was de kloof direct zo groot, dat het voor mij wel heel zwaar zou worden om naar hem toe te rijden. Toen heb ik me maar op de tweede plaats gericht. Dat was wel het hoogst haalbare vandaag. Maar een podiumplaats in zo'n zware klassieker, waarin we vrijwel vanaf het begin weg waren en onder deze omstandigheden koersten, stemt me zeker tevreden."

In totaal wisten onderstaande negentien renners finishplaats Uithuizermeeden op reglementaire wijze te halen. Slechts negen van hen legden de totale afstand van 172 km af.

40e Ronde van Groningen: 172 km

(Uithuizermeeden/nationale klassieker)

1. Rick Ottema (Alecto Cycling), 2. Jasper Bovenhuis (Vlasman), 3. René Hooghiemster (Alecto Cycling), 4. Daan van Sintmaartensdijk (Alecto Cycling), 5. Folkert Oostra (Alecto Cyling), 6. André Looij (MonkeyTown), 7. Martijn Keizer (NWV Groningen), 8. Stephan Bakker (MonkeyTown), 9. Robin Wennekes (Vlasman), 10. Daan Hoole (SEG Racing), 11. Harrthijs de Vries (NWV Groningen), 12. Patrick van der Duin (Alecto Cycling), 13. Wim Kleiman (MonkeyTown), 14. Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), 15. Kelvin van den Dool (Vlasman), 16. Jelle Bootsveld (VolkerWessels-Merckx), 17. Peter Merckx (NWV Groningen), 18. Adri Lindeman (NWV Groningen), 19. Marijn van den Berg (Delta Cycling)

Foto: © Rudie Ottens

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl