Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader wint in Sherwood Forrest

Maandag 26 maart 2018

Offroad - Milan Vader is zondag winnaar geworden van de HSBC British Cycling Cup crosscountry wedstrijd in het Engelse Sherwood Pines.

In het bos van Robin Hood wist de Zeeuw in de laatste ronde zijn moegestreden Habitat ploeggenoot Kevin Panhuyzen te lossen, die al de hele koers alleen op kop had gereden.  

"Ik voelde mij goed vandaag’’, verklaarde de winnaar na afloop. "Kevin was al vroeg in de koers weggereden en daar hebben wij als team gebruik van gemaakt.’’ Ongeveer half koers sloeg Vader een gaatje op de achtervolgende groep en kon hij aansluiten bij zijn Belgische ploeggenoot. In de laatste ronde kwam het aan op een man tegen man strijd want de derde Habitatrenner, Frank Beemer, was ook weggereden uit de achtervolgende groep. 

"In het laatste stuk van de finale wist ik, mede door een foutje van Kevin, wat voorsprong te pakken wat genoeg was voor de winst. Het was een mooie strijd en ik kijk uit naar de aankomende periode’’, aldus een blije winnaar. 

Team Habitat eiste de alle drie de podiumplekken op bij de mannen want Beemer werd tweede en Panhuyzen derde en bij de vrouwen was de overwinning ook voor Team Habitat. De Schotse Isla Short was daar de sterkste. "Een geweldige teamprestatie’’, aldus teammanager Tim Heemskerk. "Geweldig hoe Frank Beemer zichzelf wegcijferde totdat de voorsprong van de beide mannen op kop groot genoeg was.’’

Foto: © Team Habitat

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl