Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Limburgse Testdagen vervangen Ardennen Proef

Dinsdag 27 maart 2018

National - In 2018 organiseren de KNWU en Limburg Cycling samen de Limburgse testdagen.

Nadat de Ardennen Proef dagen vorig jaar nog in afgeslankte vorm in de Ardennen plaats vond, komt deze vanaf dit jaar in vol ornaat terug in de Limburgse heuvels. De opzet blijft hetzelfde, waarbij de vaste uitvalsbasis Limburg wordt.

oor het testen van de klimcapaciteiten van de talenten is de Camerig als testklim uitgekozen. De KNWU heeft afgelopen jaren een protocol uitgewerkt zodat renners zich - naast de Limburgse testdagen - het hele jaar daar kunnen testen en de data kunnen doorgeven aan de KNWU. Op deze wijze wordt er een nieuwe database opgebouwd met testgegevens van renners.

Limburgse Testdagen

De Limburgse testdagen worden in juli 2018 georganiseerd voor nieuwelingen en junioren. Nieuw is dat er mountainbikers (nieuwelingen en junioren) getest worden. In totaal kunnen 40 renners deelnemen. De Sport Technisch District Coördinatoren van de districten dragen renners voor aan de KNWU die vervolgens een uitnodiging ontvangen.

Peter Zijerveld zegt als talentcoach van de KNWU: "Om talent te ontwikkelen is het belangrijk dat dit herkend wordt. Het hele jaar organiseren we al trainingskampen voor de nationale selecties vanuit de Sportzone Limburg in Sittard-Geleen. Om ook deze vernieuwde testdagen in Limburg te organiseren is een logische stap."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl